Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De är bara bäst i spanska derbyt

Foto: JAVIER BARBANCHO / REUTERS / BILDBYRÅN

Missat att göra läxan inför söndagens Europatips?

Sitt lugnt i båten – Jonas Amrouni bjuder på sina bästa idéer här.

• • •

ANNONS: Spela expertens 64-raderssystem

ANNONS: Köp en andel i  Expressens 1 024-raders 

ANNONS: Köp en andel i  Expressens 1 728-raders 

BÄSTA DRAGEN PÅ EUROPATIPSET

BANKEN

Villarreal har visat upp en strålande form under inledningen av ligaspelet. Valencia däremot blev utspelat och näst intill förnedrat hemma mot Betis förra omgången. Det råder kaos i klubben och då är det svårt att prestera på planen för spelarna. Hemmalaget bra derbyfavorit!


SKRÄLLEN

Elfsborg har haft problem att avgöra matcher säsongen igenom. Nu har man sålt sin bästa offensiva spelare i Jesper Karlsson. Matchen är jämnare än oddsen föreslår.


AVSLAGET

Mjällby slog Hammarby när lagen möttes tidigare den här säsongen. Att Hammarby ska gå ut som här pass stor favorit är otänkbart sett till hur ojämnt Bajen varit den här säsongen.

ANNONS: Spela expertens 1 728-raderssystem

• • •

MATCH FÖR MATCH

1. Tottenham–West Ham 1

West Ham har inte haft någon tydlig spelidé under Moyes ledning. Kommer få inrikta sig på att försvara i den här matchen.

2. Crystal Palace–Brighton X

Palace har varit svårbedömt efter den fina inledningen på säsongen för att sedan tappa. Ser defensivt välorganiserat ut.

3. Leicester–Aston Villa 1

Aston Villa körde över Liverpool totalt innan uppehållet. Så bra är inte Villa men marknaden reagerade på resultat. Fint värde i ettan.

4. Hammarby–Mjällby 2

Hammarby har sålt Tankovic vilket betyder en hel del offensivt. Mjällby har stått för flera skrällar i år, bland annat mot just Bajen.

5. AIK–IFK Göteborg 1

AIK radar upp segrar för tillfället. Sommarens nyförvärv börjar ge resultat och man har så sakteliga tagit sig upp på säker mark igen.

6. Elfsborg–Kalmar FF 2

Elfsborg har tappat Karlsson och bakom honom finns det inte lika många matchvinnare. Kalmar är desperat efter poäng – gardera.

7. IK Sirius–Östersund 1

Sirius har inte visat upp tillräckligt för mig för att vara berättigad till att vara så pass stor favorit. Mervärde i strecken på bortasidan.

8. Varberg–IFK Norrköping 2

Varberg har överlag varit väldigt bra på hemmaplan i år. Norr-köping har sålt Almqvist och Haksabanovic kommer sliten till mötet.

9. Villarreal–Valencia 1

Det krisar i Valencia både på planen och utanför. Under gårdagen kom det ut nya rubriker om inre stridigheter inom organisationen.

10. Real Betis–Sociedad 2

Det är två lag som siktar mot europaspel. Både Betis och Sociedad har värvat klokt men framförallt lyckats behålla nyckelspelare.

11. Udinese–Parma 1

Jag gillade vad jag fick se av Udinese hemma mot Roma. Hade inte gästernas målvakt storspelat skulle Udinese bärgat segern.

12. Torino–Cagliari X

Varken Torino eller Cagliari har vunnit några stilpoäng så här långt. Cagliari har fem spelare borta ur den ordinarie startelvan.

13. Köln–Frankfurt 2

Köln är bättre än man visat upp hittills. Frankfurt är allt annat än jämnt och står man i över 55% finns det ingen anledning att spika.

ANNONS:
Expertens systemförslag: