Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Chockförlust hemma – men nu blir det seger

Foto: SERGIO PEREZ / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Champions League bjuder på trevliga spikar på kvällens Europatips, men också ett riktigt fint skrälldrag från Anfield där Liverpool förväntas rotera elvan. Poya Asbaghi gör sin första match som huvudtränare i undervärderade Barnsley och kan förhoppningsvis få fart på nästjumbon. Låga 22% hemma mot Swansea är kvällens drag. 

• • •

ANNONS: Välj din favorit bland experternas andelsspel

ANNONS: Lämna in expertens 96-raderssystem 

• • •

Mustiga fem miljoner i jackpot på kvällens Europatips. Då suger det alltid lite extra i magen. Framför allt när sju av matcherna på kupongen kommer från notoriskt svårtippade The Championship. Där ser bland annat lag som Blackburn (match 8) och Cardiff (match 10) ut att bli rejält överstreckade. Garderingstvång!

Spikarna hämtas i stället främst från de sex Champions League-matcherna. När Real Madrid (match 6) streckas lika högt eller lägre mot Sheriff Tiraspol som Fulham (match 11) gör mot Derby så är det enkelt att välja singeldrag. Att spika ett lag runt 85% i The Championship gör jag bara inte. Där är min stolthet för stor. 

Här är mina tidiga tankar: 


■■ Match 1. Vi inleder med ett riktigt tungviktsmöte mellan två av de på förhand största favoriterna att ta hem hela Champions League. PSG lyckades kontra bort Manchester City hemma i Paris och visade effektivitet där, men var knappast det bättre laget. I övrigt har fransmännen haft stora problem i den här gruppen mot både Leipzig och Club Brugge. Messi har inte alls kommit till sin rätt och det känns på det hela taget rätt oroligt i det stjärnspäckade truppbygget. Här är det dessutom frågetecken för försvarsgeneralen Marquinhos och både Kimpembe och Ramos ser ut att saknas. Det är således ett framtungt PSG som förväntas komma till start. 

Annat är det i trygga Manchester City. I helgen kördes Everton över med klara 3–0, trots att Guardiola roterade friskt i elvan och bland annat lät unge Cole Palmer starta. De Bruyne har drabbats av corona och var inte med då, men belgaren saknades inte alls. Ett styrkebesked i sig. Här ska City bara ta revansch för den dråpliga förlusten senast när de var det bättre laget. 

Ettan ser ut att streckas till en väldigt trevlig procent och är en spik att bygga kupongen runt. 


■■ Match 3. Milan har inte haft något roligt gruppspel så här långt. Efter fyra matcher har en enda pinne hämtats in, trots att det på förhand lättaste motståndet Porto redan stått på andra sidan två gånger om. Milan kan inte heller skylla på otur då de helt enkelt inte räckt till. Det gör att de rödsvarta är hopplöst sist i gruppen och frågan är om de inte redan har gett upp och fokuserar på toppstriden i Serie A? Här behövs tre poäng för att ha någon chans på att åtminstone spela vidare i Europa League. Men att Milan inte kan vara nöjt med en pinne och kommer tvingas framåt kan lika gärna tala för Atlético Madrid som lär få en mycket passande matchbild. 

Atlético har två raka förluster mot Liverpool i bagaget, men gjorde en väldigt stark prestation här hemma i Madrid där de var värda poäng. Ett plus är att Griezmanns avstängning har hävts vilket gör anfallaren tillgänglig för spel här. Tillsammans med Suaréz lär han komma till chanser och defensiven lär som vanligt vara stabil. 

Streckningen på ettan ser helt klart intressant ut runt 60-65% och jag tycker det är en bra spik. 


■■ Match 2. Liverpool har en lång skadelista för närvarande och sliter hårt på truppen. Mot Arsenal i lördags var elvan stark, men med en väldigt ihålig bänk. Klara 4–0 blev det då, men frågan är om inte Klopp kommer rotera friskt här när gruppsegern redan är klar. Tysken har tidigare visat att han inte är rädd för att låta mer oprövade förmågor få speltid i den här typen av matcher. Ett stort frågetecken för Pools elva alltså som knappast kommer att vara ordinarie. 

Det öppnar upp för Porto som förutom i hemmamatchen mot just Liverpool gjort ett väldigt fint gruppspel. De var klart bättre än Milan i hemmavinsten och var även närmast segern borta mot Atlético Madrid. Just nu ligger portugiserna tvåa i gruppen och har världens möjlighet att lösa ett otippat avancemang. 

Det svenska folket tar inte i beaktning att Pool inte behöver vinna den här matchen och kommer att vila spelare för att klara av det tuffa spelschemat. Ettan streckas i skrivande stund alldeles för högt runt 70%. Med rådande förutsättningar hade 50% varit mer rimligt. 

Ni förstår vart jag vill komma. X2 är ett givet val att börja med till fenomenalt spelvärde. 


■■ Match 7. Barnsley och Swansea mötte varandra i play off mot Premier League i fjol. Succétränaren Valerien Ismael gick vidare till WBA och tog bästa spelaren Alex Mowatt med sig. Det har varit kostsamt för Barnsley som denna säsong krigar i en helt annan ände av tabellen. I dagarna blev det klart att vi får en svensk huvudtränare i The Championship då Poya Asbaghi rekryterades från det svenska U21-landslaget. Detta blir svenskens första match med klubben. Han har fått ett varmt välkomnande av fansen efter ett brandtal i sociala medier och nu återstår det bara att se hur länge smekmånanden håller i sig. Jag tror det finns fina förutsättningar till poäng i kväll vilket skulle vara en bra start. Laget är för bra för att ligga och guppa som nästjumbo. Kvalitet finns i spelare som i spelare som Styles, Palmer och Woodrow

Swansea kommer i sin tur från två riktigt dåliga insatser. De blev helt överkörda borta mot Bournemouth med 0–4, vilket var helt rättvisa siffror och senast 1–1 hemma i Wales mot nykomlingen Blackpool. Det var inte resultatet i sig som var oroande där, utan att Swansea bara skapade runt 0,2 mål i Expected Goals och var det sämre laget hemma mot en nykomling. Svanarna blir ändå rejält övervärderade på bortaplan, där de bara vunnit två av nio matcher hittills. 50% borde vara 40% och här är det läge att fimpa den dåliga favoriten helt. Poya kommer med ny energi till Barnsley och får en smakstart. 

Ettan är väldigt spelvärd och är en fräck chansspik till 22%. 

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 432-raderssystem

• • •

SPIKEN

Real Madrid (match 6)

Sheriff Tiraspol stod för den största skrällen i Champions Leagues historia när de vann borta mot Real Madrid. Sedan dess har marängerna sett allt bättre ut och kommer inte gå på samma mina igen. Tvåan är väldigt trolig. 

SKRÄLLEN

Porto (match 2)

Porto har gjort ett väldigt bra gruppspel och slåss på allvar om avancemang till slutspelet. Liverpool är redan klara gruppsegrare och med en sargad trupp förväntas Klopp rotera rejält. Det öppnar upp för portugiserna som har betydligt bättre chans till poäng än vad strecken säger. 

DRAGET

Barnsley (match 7)

Poya Asbaghi gör i kväll sin första match som huvudtränare i Barnsley. Han kommer in med ny energi till nästjumbon som är för bra för nedflyttning. Swansea kommer från två usla insatser och trivs bäst hemma i Wales. Häftig etta till spelvärda 22%.

ANNONS:
Expertens systemförslag: