Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Atalanta är spiken att bygga kupongen runt

Foto: WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/GRIBAUDI/IMAGEPHOTO WWW.IMAGO-IMAGES.

Denna trettondag jul firas med 5 miljoner i jackpot på Europatipset. Kupongen handlar i mångt och mycket om vilka storfavoriter som ska garderas. Jag hoppas att de högt streckade bortalagen Inter och Roma får problem, då kan det bli en miljonsmäll. Atalanta känns däremot för starka hemma mot ett svagt Parma och bank-spikas. 

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 96-raderssystem 

ANNONS: Välj din favorit bland experternas andelsspel 

• • •

Det är lördag mitt i veckan. Helgdag och 5 miljoner i jackpot på Europatipset. Lägg märke till det tidiga spelstoppet klockan 14.59! Det är flera stora favoriter som kliver in på dagens kupong. Inter, Roma, Atalanta och PSG, bland annat, som alla streckas runt eller över 80%. Här gäller det att inte slentrian-spika alla giganterna om man är ute efter mer än pengarna tillbaka. I söndags vann alla stora favoriter, medan vi innan dess hade stora favoritfall och en ensam vinnare på drygt 3 miljoner. Jag vet vad jag hoppas på idag…

■■ Sköna skrällar är det lätt att hitta. Jag inleder i match 4, tagen direkt från Rom där Lazio tar emot Fiorentina. De ljusblå romarna har inte nått upp till fjolårets nivåer när de kvalificerade sig för Champions League. Nu ligger Lazio nia efter 15 omgångar, vilket inte är godkänt. De tycks också sakna publiken på Olimpico för det har bara blivit två hemmasegrar på sju försök i ligan. Gjorde en tam andra halvlek borta mot nästjumbon Genoa där de tappade ledningen och fick nöja sig med en pinne. Fiorentina har en bättre trend. Cesare Prandellis återkomst på tränarbänken har varit positiv. 3-0-vinsten borta mot antagonisten Juventus var förstås en fjäder i hatten. Viola har ett bra truppläge med alla nyckelspelare tillgängliga och gamle Ribery i en ny roll i anfallet. De har absolut kapacitet att störa Lazio här och när tvåan streckas till otroligt låga 13% så bör alla vettiga system ta med skrällen direkt.   

■■ Av de största favoriterna så tror jag det är rätt att gardera både Inter och Roma som streckas för högt för att spela på bortaplan i Serie A. Roma i match 9 är uppe och snurrar på 83%. Visst möter de jumbon Crotone som hade rejäla svängdörrar i försvaret borta mot Inter senast (2-6). Men på hemmaplan kommer de faktiskt från två raka segrar och har exempelvis tagit poäng av Juventus tidigare under säsongen. Truppläget ser dessutom ljust ut medan Roma alltjämt har spelare som Mirante, Zaniolo, Pedro och Spinazzola på skadelistan. Jag helgarderar där ettan till 5% är en rensare av rang. 

■■ För Inters del i match 6 så är Lukaku återigen borta efter att ha dragit på sig en lårskada mot Crotone. Utan skyttekungen krymper alternativen i offensiven och man tappar en dimension i spelet. Inters fina vinstsvit i ligan till trots, så är laget ojämnt i prestationerna. Sampdoria har rutin och kvalitet i laget och en gammal räv i Ranieri på tränarbänken. Var inte långt ifrån poäng borta mot Roma senast (0-1) och ska inte räknas bort hemma på ”Marassi”. 76% på tvåan går inte att hålla i handen. Alla tecken rekommenderas även här när ettan kan nypas till 7%. 

■■ Spikarna då? Atalanta i match 10 tror jag bara är för bra för att tappa poäng hemma mot ett Parma som inte får det att stämma just nu. Förlust borta mot jumbon Crotone följdes upp med 0-3 hemma mot ett annat bottenlag, Torino. Parmas tränare Liverani hänger minst sagt löst och med Gervinho på skadelistan känns offensiven väldigt uddlös. Atalanta har i sin tur fått upp ångan och krossat allt motstånd hemma i Bergamo på slutet. Sassuolo fick vända hem med 1-5 i baken senast och innan dess kördes Roma över med 4-1. Här råder det klasskillnad och jag orkar inte slösa garderingar trots att ettan streckas väldigt högt. 

■■ Tre storlag som streckas rimligt och kan vara potentiella singelstreck är Manchester City 44% (match 1), Barcelona 59% (match 2) och Juventus 41% (match 3). Det är tre lag som i grunden är bättre än motståndet. Manchester City och Juventus visar gryende form, medan Barcelona har fått tillbaka Messi från skada och såg spelmässigt bättre ut borta i vinsten mot Huesca senast. 

• • •

ANNONS: LÄMNA IN EXPERTENS 864-RADERSSYSTEM 

• • •

SPIKEN

Atalanta (match 10)

Tre raka segrar och 12-2 i målskillnad är Atalantas starka facit, trots helt ok motstånd, hemma i Bergamo. Parma är inne i en väldigt dålig trend och kommer från två usla insatser mot bottenlag. Bästa offensiva spelaren Gervinho saknas dessutom. Det slutade 5-0 i Atalanta i fjol och det skulle inte förvåna om det drar iväg igen. 

SKRÄLLEN

Fiorentina (match 4)

Fiorentina har fått upp ångan under Prandelli och skapade säkerligen en riktig självförtroende-boost genom 3-0-segern borta mot Juventus. Fyra raka i ligan utan förlust nu för Viola. Mot ett Lazio med höga toppar, men lägre dalar, finns det vettig skrällchans. 13% på tvåan kan inte ignoreras. 

FAVORIT I FARA

PSG (match 12)

En annan storfavorit som kan få problem är PSG. Pochettino gör sin första match på tränarbänken men har en lång skadelista att handskas med. Framför allt saknas Neymar. St. Etienne visar form och gjorde en stark insats borta mot Monaco senast. Kan bli en tuffare nöt att knäcka än det svenska folket tror. 

ANNONS:
Expertens systemförslag: