Ettan känns stark – ger dubbelt betalt

Publicerad

Dagens bästa: Elfsborg-Hammarby 

Spelstopp: 18:59

Spelexpert: Johan Videll

Elfsborg är onekligen i bra slag för tillfället. Ser vi till formtabellen både inför och efter uppehållet (de fem senaste) så ligger de på en tredjeplats med tre segrar och två oavgjorda och hela 10-3 i målskillnad. 

Hammarby har bara en förlust på de fem senaste och vann senast hemma mot ett annat formstarkt lag i form av Örebro. 

I Borås har de dock haft det tufft. Senaste segern för stockholmarna på Borås Arena kom 2007, sedan dess har hemmalaget vunnit tre av fem möten med Bajen. 

Ny Elfsborg-seger finns att spela till runt dubbelt och det känns som ett aningen för högt odds i undertecknads ögon. 

Jag väljer dock att spela ett lite fegare alternativ och plockar Elfsborg med hcp -0,25 vilket betyder att halva insatsen återbetalas vid oavgjort. 

Odds runt 1.70.

Ettan känns stark.

Johan Videll
Johan Videll

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag