Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ettan är en attraktiv spik

Växjö Lakers singlas.
Foto: TOMMY PEDERSEN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Seger senast gör ettan till en attraktiv spik. 

Skadekrisen i Djurgården blir allt mer påtaglig.

Spiken

Växjö

Växjö är ett bättre lag överlag och framför allt på hemmaplan är man tunga att möta. Timrås form gör att streckningen inte drar i väg alltför mycket. När lagen möttes tidigare under säsongen vann Växjö med 6-2.

Skrällen

Malmö

Malmö har verkligen inte rosat marknaden på slutet. Insatsen förra omgången mot Timrå var ett riktigt bottennapp, men Skellefteå kommer att vara det första tecknet tippare sätter på kupongen. Ettan är redan nu alldeles för överstreckad.

Match för match

1. Frölunda – Linköping 1

Frölunda har Max Friberg aktuell för spel igen efter skada. Frölunda har spelat oavgjort i två raka matcher efter fulltid men känslan är att det kommer lossna snart. För Linköpings del behöver offensiven förbättras. Det ser uddlöst ut.

2. Oskarshamn – Färjestad 1

Oskarshamn går riktigt starkt och nu börjar spelet se allt bättre ut. Tidigare var man väldigt effektiva men självförtroende som segrarna gett har börjat bära frukt även i spelet. Westin och Lindqvist saknas sedan tidigare i FBK men även Ejdsell och Wikstrand är osäkra till spel.

3. Växjö – Timrå 1

Nu när både Calof och Rosén varit borta för Växjö har man valt att lägga fokus på defensiven. Det har gett resultat då spelet i egen zon sett betydligt bättre ut. Timrå går in till mötet med fyra segrar på fem senaste men bortaspelet är fortfarande ett frågetecken.

4. Skellefteå – Malmö 1

Skellefteå tog sin andra raka seger när man vann en jämn match mot FBK. Oscar Möller har varit i strålande målform och gjorde även mål senast. Malmö har en trupp som ska vara med och slåss om slutspelsplatser.

5. Brynäs – Djurgården 1

Djurgårdens kris blir allt mer påtaglig. Laget tappade ledning till förlust borta mot Oskarshamn senast. Carey, Högström och Videll saknas hos gästerna.

6. Rögle – Örebro 1

Rögle glänste hemma mot Brynäs och vann lekande lätt. Nu med förstärkningen av Gelinas och en skadefri trupp är Rögle ett lag att räkna med i guldstriden. Backen Rissanen är ett frågetecken inför mötet hos gästerna.

7. Leksand – Luleå 1

Leksand fick inte alls till det mot Örebro men man var ytterst nära att få med sig poäng ändå. Formen är god trots att spelare som Ahnelöv och Norén. Skadesituationen på backsidan är ett problem.

8. Karlskrona – Väsby 2

Väsby har förstärkt laget med poängspelaren Lucas Feuk från Västervik. Han hoppas kunna debutera i den här matchen. Det är två jämna lag där man får hålla koll på streckprocenten. Tidig gardering på kupongen.

ANNONS:
Expertens systemförslag:
Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Ta del av vårt erbjudande – bli kund, spela på sport och få 100 kr i välkomstbonus!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset