Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ett av årets mest spelvärda Europatips – så tänker jag

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: MASSIMO PAOLONE / AP TT NYHETSBYRÅN

Jag rankar söndagens Europatips till ett av årets mest spelvärda. 5 miljoner i jackpot och en kupong som svämmar över av spelvärde gör det riktigt intressant. Parma kan mycket väl skrälla till löjligt låg procent i Rom och i spikväg är Napoli ett häftigt singelstreck i toppmötet mot Milan.

ANNONS: Spela expertens 64-raderssystem

■■ Premier League, Allsvenskan, Serie A och La Liga ska bemästras på söndagens Europatips. En kupong som ser otroligt intressant och svår ut. De självklara spikarna lyser med sin frånvaro och jag skulle bli väldigt förvånad om det inte blir bra utdelning med tanke på att det också är 5 miljoner i jackpot. 

Det kryllar av spelvärde där de flesta favoriter är överstreckade och här gäller det att tänka smart i jakten på 13. Att spika en eller två överstreckade favoriter är nästan ett måste för att det ska gå ihop sig. 

■■ Jag inleder direkt med att kupongens största favorit, Roma i match 9, är en skakig sådan. Det finns nämligen en lång rad frågetecken här där centrala pjäser som Dzeko, Pellegrino och Mkhitaryan riskerar att missa matchen. Parma är i sin tur ingen slagpåse och gillar att kliva in som underdogs. Har en spets där framme i Gervinho, Inglese, Kucka och Kurtic. Var bland annat ytterst nära att lösa tre poäng borta mot Inter nyligen, men fick nöja sig med 2-2 efter en kvittering i baken på övertid. Ettan streckas upp över 80% och här krämar jag på med alla tecken direkt för chansen till en kupongrensare av rang. Tvåan till 6% får det att vattnas i munnen. 

■■ Håller vi oss kvar i Serie A finns det även en trevlig spik till bra procent i toppmötet mellan Napoli och Milan i match 8. Trots att ett coronadrabbat Napoli fick en förlust med 0-3, och en minuspoäng, på grund av att de inte kunde spela mötet med Juventus så kan de ljusblå överta serieledningen vid vinst här. Nigerianen Osimhen är på skadelistan, men i övrigt ser truppläget bra ut för Napoli. Milan har i sin tur sett lite sämre ut de senaste matcherna. De rödsvarta blev först förnedrade mot Lille och gjorde sedan en tam insats hemma mot Verona, där Zlatan löste en pinne genom en sen kvittering. Nu saknas dessutom Leao, som varit en av lagets bästa spelare. Milan har faktiskt inte vunnit på San Paolo på tio år och jag tror de får det tufft nu med. Ettan streckas runt 40%, vilket är ett riktigt bra pris för spiken. 

ANNONS: Här kan ni köpa en andel i superexperternas system

■■ I La Liga hittar vi en favorit i fara i Granada i match 13. Truppen var kraftigt drabbad av Corona senast mot Real Sociedad där en ihålig elva tog en väntad förlust. Läget har blivit bättre, men det finns fortsatt ordinarie spelare som sitter i karantän och träningsmöjligheterna har inte varit optimala. Valladolid tog i sin tur en moralhöjande seger mot Bilbao innan landslagsuppehållet och är inte så lätta att bryta ner. Ettan streckas upp till 66%, vilket är 15-20 procentenheter för högt. Spelvärdet ligger helt klart åt höger. Den fräcke spelar X2. 

■■ För den som letar spikar till låg procent bjuder La Liga även på det. Valencia chockade Real Madrid senast och vann med 4-1. Tre straffmål låg dock bakom det resultatet och dagens Valencia är inte ett lag att lita på. Truppen blev kraftigt utarmad inför säsongen och tappade mycket spets. Är dessutom ett rätt knackigt bortalag där de hittills förlorat tre av fyra matcher mot mediokra lag som Celta Vigo och Elche. Alaves brukar stå upp bra hemma i Baskien där de nyligen plockade poäng mot Barcelona, trots spel med en man mindre i andra halvlek. Det svenska folket går alldeles för hårt på Valencias resultat mot Real, men det hör inte till ovanligheterna att ett ojämnt lag följer upp en bra prestation med en sämre. Här ska Alaves vara favoriter, men streckas just nu till blygsamma 30%. Jag gillar spikettan skarpt till finfint värde. 

ANNONS: Klicka här för att spela andelsspel med Expressens expert

■■ I övrigt. I Allsvenskan blir Elfsborg, AIK och Djurgården alla överstreckade favoriter. Här tror jag att det kan vara helt ok att, om det krävs, ändå spika av främst Djurgården och Elfsborg som möter tacksamt motstånd och är högmotiverat i jakten på Europa-biljetter. På en så här svår kupong måste spikarna hämtas någonstans. AIK till 75% får dock avslag mot ett lurigt Örebro. 

SPIKEN

Napoli (match 8)

Napoli har totalt sett kanske imponerat mest i Serie A under inledningen. Har ett bra truppläge och ett mer homogent lag än Milan som är för beroende av att Zlatan vaknat på rätt sida. Milan har inte vunnit på San Paolo på tio år och får svårt igen. Häftig spiketta runt 40-45%. 

SKRÄLLEN

Parma (match 9)

Parma visade mot Inter att de gillar att komma in som underdogs och jobba med snabba omställningar. Var bara minuten från tre poäng i Milano. Här möter de ett Roma i helt rätt läge. Hemmalaget har flera viktiga spelare tveksamma, inte minst lagkapten Dzeko. 

FAVORIT I FARA

Granada (match 13)

Granada har ännu inte återhämtat sig helt från det stora coronautbrottet i truppen och saknar fortfarande spelare. Valladolid är ingen slagpåse och kommer från en moralhöjande seger mot Bilbao. Ettan streckas alldeles för högt sett till Granadas chanser att vinna. 

ANNONS:
Expertens systemförslag: