Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Eskil Hellbergs kampanj: Searching for Sunderland

Foto: JASON CAIRNDUFF / ACTION IMAGES VIA REUTERS BILDBYRÅN
Eskil Hellberg Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Med Svenska Spels kampanj ”Searching for Tottenham” som inspiration ger sig nu SportExpressens Eskil Hellberg ut på en egen jakt. 

Med sin egen kampanj, ”Searching for Sunderland”, söker han nu efter landets mest inbitna Sunderlandsupportrar. 

– Är det så att någon döpt sitt barn, sin hund eller något annat efter en Sunderlandspelare, mejla till mig, uppmanar Eskil Hellberg. 

Att Arsenal, Manchester United, Liverpool och Chelsea är fyra toppklubbar i Premier League har troligtvis de flesta fotbollsintresserade koll på. 

Men att de dessutom är namn på personer som är folkbokförda i Sverige är kanske inte lika väntat. 

I Svenska Spels stryktipskampanj ”Searching for Tottenham” vill spelbolaget slå ett slag för de mest passionerade fotbollssupportrarna till engelska lag i Sverige – och har då tagit reda på att det finns flera personer i Sverige som är döpte efter engelska fotbollsklubbar. 

I Sverige finns det exempelvis nio personer som heter ”Manchester”, fyra som heter ”Liverpool” och tre som heter ”Arsenal”. 

Bland topplagen lyser dock lag som Tottenham än så länge med sin frånvaro i det svenska folkbokföringsregistret – och det gäller även det gamla klassiska laget Sunderland. 

Eller? 

Searching for Sunderland

Med kampanjen som inspiration ger sig nu SportExpressens tipsexpert och inbitna Sunderlandsupporter Eskil Hellberg ut på jakt efter de mest fanatiska fansen till Sunderland i Sverige. 

I dagens avsnitt av Stryktipspodden Avspark berättar han bland annat om hur hans supporterskap gett sig uttryck genom åren. 

– Min dotter heter Alexandra, vilket vi bestämde tidigt. I Sunderland finns då en spelare som heter Alex Rae som jag tyckte väldigt mycket om. Jag sa från början att hon var döpt efter Alex Rae. Men min hustru höll inte riktigt med om det, hon menade att Alexandra var bestämt långt innan dess. Men jag tänker i alla fall på Alex Ray som gjorde oerhört mycket nytta för Sunderland, säger Eskil Hellberg i podden. 

Delge er Sunderland-historia för Eskil Hellberg

Även när han döpt travhästar har det varit med ett genomgående Sunderlandtema. 

Sunderland, Miss Sunderland och Pop Robson (döpt efter den tidigare Sunderlandspelaren Brian ”Pop” Robson) är Eskil Hellberg-döpta travhästar som tävlat på landets travbanor. 

Resultaten? 

– Inte så bra. De vann aldrig något lopp. Det var klena framgångar även utanför fotbollen för Sunderland, som inte vunnit sedan 1973, säger Hellberg. 

Nu skickar Hellberg en uppmaning till de Sunderlandsupportrar som gömmer sig (?) i landet. 

– Är det så att någon döpt sitt barn, sin hund eller något annat efter en Sunderlandspelare, mejla till mig. Vi är ju inte så många i Sunderlands fanclub här i Norden, men vi är få och vi brinner för klubben. 

Håller ni på Sunderland och vill dela med er av er historia till Eskil Hellberg? 

Mejla till eskil.hellberg@expressen.se och berätta om hur ert supporterskap gett sig uttryck. 

Kampanjen: ”Searching for Sunderland” är därmed inledd!