Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Persbrandt ointresserad – som en brittisk heltäckningsmatta

Det krävs mer, skriver Niklas Borg.
Foto: Bet365 / Kampanjbild Bet365

Sportbettingaktörerna behöver visa sina kunder respekt.  

Inte bara producera branschvänlig reklam och berätta om sin egen förträfflighet.

ANNONS: Köp en andel i expertens system

Att spelbolagen gör satsningar mot spelmissbruk är bra! Men sen pandemin har bolagen helt glömt bort de över 90% av kunderna som tycker spel är kul. Speciellt sportbettingen. 

Ta oss inte för givet! 

  

Statusen hos de största sportspelsaktörerna just nu:

Svenska Spel: Aj, aj, aj. Såg fram emot att statliga aktören förnyade sin sportoddsdel. Tyvärr har barnsjukdomarna övergått i kronisk ledvärk. Haverierna många, lägre insatsnivåer än annonserats och livebettingen har svårt hänga med konkurrenterna. Byt motor och producera egna svenskrelaterade odds för att vara unika! 

ATG: Kunde köra på under sportrestriktionerna av pandemin. Den vågen rider man fortfarande på. Sportspelet går lysande. Nöjda kunder och insatsnivåer som passar de flesta kundgrupper. Med få åtgärder, till gagn för kunden, kan man nog eliminera övrig konkurrens på travutbud. Frågor för framtiden; Är man ett travbolag med bra sportspel eller är man ett av de bästa sportspelbolagen som även är bäst på trav? Generationsskifte travspelare?

Unibet: Tidigare det oberoende, genuina, sportbettingbolaget med stort utbud, bra användarvänlighet och service. Blivit trötta. Märks lite för väl att Sverige inte längre är bolagets viktigaste marknad. Dags för åtgärder där sportbettingkunder känner sig premierade. Inte bara vidta spelpolitiska åtgärder.

Bet365: Mångas favorit med anledning av användarvänlighet i mobil, stort utbud och länge den bästa livebettingen. Nu samma hjulspår, som en brittisk heltäckningsmatta. Ge oss nyheter som visar ni fortfarande är en av de ledande i Sverige! Inte bara en spelointresserad Persbrandt.

Pinnbet/Pinnacle: Trodde ”Pinnen” skulle bli en bubblare på svenska spelmarknaden och nischa sig mot kunder med lite större insatser och hardcore hobbyspelare. Bäst odds på de större, men framför allt de amerikanska sporterna. Saknar någon typ av kickstart i Sverige, ”Vi är här nu!”. Hade stor förhoppning, blivit en besvikelse. Kommer ha kvar sin svenska licens?

BORGS TRE HELGDRAG

LÖRDAGENS HÖGREVSBURGARE. Djurgården har läge att öka glappet mot ett vacklande MFF. Malmö en vinst på senaste sex i allsvenskan och Juve-pisk. DIF-seger till 4,05 spelas. 

Spelstopp: lördag, 15.00.

SÖNDAGSSTEKEN. Blå laget skrittade igenom CL-matchen i veckan. Spurs ner på jorden efter förra helgens derbytorsk. Bortaderby, men Chelsea-vinst till 1,82 smakar skysås. 

Spelstopp: söndag 17.30.

VARMA MACKOR. PSG-Lyon, Juventus–Milan och Valencia–Real Madrid. Trippel, Ö2.5 mål i alla, odds 4,70. Bra spel? Njaae, men tre såna mackor in i ugn samtidigt är unikt. 

Spelstopp: söndag, 20.45.