Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Elfsborg mot Kalmar är ett svårlöst möte

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Topptipset 29 juli. 

Spelexpert: Jonas Amrouni.

Spelstopp: 14.59.

1. Elfsborg - Kalmar FF X

Elfsborg har Levi på skadelistan. Gästerna har flera skador och mittfältaren Hallberg avstängd. Bredden i Kalmars trupp kommer testa på allvar. Mycket pekar på en målsnål tillställning.

2. Helsingborg - Örebro 1

Det finns frågetecken Björnkvist, Collander och Silvas medverkan för ÖSK. Helsingborg har Moro och Farnerud borta. Formen sedan tränarbytet har varit ett klart steg framåt för HIF, etta!

3. Skiljebo - Enköping 2

Bottenmöte i division 2. Båda lagen spelar för sin överlevnad. Enköping  kommer in till mötet med fyra raka förluster. Böckert har varit Enköpings bästa spelare. Kvalitén finns i ESK.

4. Ålborg - Silkeborg 1

Silkeborg har snabbt utmärkt sig som ett av seriens sämre lag. Ålborg har inte heller rosat marknaden men förväntningarna är betydligt högre ställda på hemmalaget. Van Weert avgör?

5. Rubin Kazan - Terek Groznyj 1

Rubin stod för ännu en skräll när man besegrade Dinamo Moskva borta på tilläggstid, med en man mindre på banan. Yttern Bashkirov är följaktligen avstängd. Hemmaplan väger tungt.

6. Derry City - Waterford 1

Derry gjorde en av säsongens sämre insatser förra omgången. Enda positiva man kan ta med sig från matchen var att McCrudden var tillbaka och fick 15 minuter i benen. Utgångsetta på raden.

7. Arminia Bielefeld - St.Pauli 1

En lång försäsong har nått sin ände. Det är premiärdags i Zweite! Bielefeld har återigen visat upp ett målrikt facit men kontinuiteten fortsätter vara ett orosmoment. St.Pauli har det bättre laget.

8. Lorient - Paris FC 1

Lorient förlorade endast tre matcher hemma på konstgräset ifjol. Man har ett starkt facit inbördes mot Paris FC och har rustat truppen för att kunna utmana om en topplacering. Fördel Lorient!

Systemförslaget

1. Elfsborg–Kalmar FF 1 X 2

2. Helsingborgs IF–Örebro SK 1

3. Skiljebo SK–Enköpings SK 1 2

4. Aalborg–Silkeborg 1 X 2

5. Rubin Kazan–Terek Groznyj 1

6. Derry City–Waterford 1 X

7. Bielefeld–St.Pauli 1 2

8. Lorient–Paris FC 1 X

144 rader, spelstopp: 18.59