En hittills okänd person har prickat in sju rätt på lotto – och vunnit över elva miljoner. Foto: Svenska SpelEn hittills okänd person har prickat in sju rätt på lotto – och vunnit över elva miljoner. Foto: Svenska Spel

En hittills okänd person har prickat in sju rätt på lotto – och vunnit över elva miljoner.

 Foto: Svenska Spel
Svenska spels vinnarambassadör Pierre Jonsson. Foto: Svenska SpelSvenska spels vinnarambassadör Pierre Jonsson. Foto: Svenska Spel
Svenska spels vinnarambassadör Pierre Jonsson. Foto: Svenska Spel

Efterlysning: Svenska spel letar miljonvinnare

Publicerad

Svenska spel efterlyser en miljonvinnare.

En lycklig – troligtvis ovetande – vinnare har över elva miljoner kronor att hämta ut efter att ha lyckats pricka in sju rätt på lotto.

Personen har varit okontaktbar i två veckor.

I ett pressmeddelande från Svenska spel efterlyser man nu den okända miljonvinnaren från Stockholm.

"Vann du 11 miljoner på Lotto? Svenska Spel söker rekordvinnaren", skriver man.

Svenska spels vinnarambassadör Pierre Jonsson har försökt kontakta den person som lämnade in det vinnande spelet – utan framgång. Personen har inte gått att kontakta på två veckor.

 

LÄS MER: Supervinnaren berättar om alla lottomiljonerna

 

Svenska spel vill ha tag på lottovinnare

– Nu får vi gå ut med en efterlysning. Pengarna ligger och väntar, säger Pierre Jonsson.

Den vinnande raden lämnades in på Pressbyrån på Centralstationen i Stockholm. Vinsten föll den 22 april och blev årets hittills största lottovinst: Drygt 11,7 miljoner kronor.

– Centralstationen är ju en sådan plats där man är i rörelse. Spelet är registrerat men vi vet inte om det är en ensam vinnare eller flera som delar. Men med största sannolikhet är det en eller flera personer som inte vet om att de har vunnit, säger Pierre Jonsson.

Svenska spel kan dock bekräfta att det är en man som hör hemma i Stockholmsområdet som har lämnat in det vinnande spelet.

 

LÄS MER: Småbarnspappa vann 4,6 miljoner – hade just ändrat Lottoraden

 

Enligt Pierre Jonsson är det relativt ovanligt att det går så lång tid innan Svenska spel får tag på en storvinnare.

– Oftast händer det när folk är bortresta, till exempel jul eller sommar. Det kan vara någon som har glömt bort det eller är utomlands.

Vinst på över elva miljoner

Pengar ligger nu och väntar i 90 dagar. Har ingen hämtat dem då tar Svenska spel till nya åtgärder för att försöka få tag på vinnaren.

Den vinnande lottoraden var: 9, 10, 14, 16, 18, 20, 26. Vinsten är på totalt 11 726 334 kronor.

Svenska spel har också kommit med en del förslag på vad man kan göra för alla miljoner (se faktaruta).

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag