Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dortmund är en trevlig spik i Rom

Foto: POOL / REUTERS BILDBYRÅN

Champions League öppnar sina portar igen. 

Topptipset firar med 250 000 extra kronor i potten. 

Dortmund är en trevlig spik i Rom och Chelsea känns som en nervös favorit mot starka Sevilla. 


ANNONS: Spela expertens 108-raderssystem

Champions League-hymnen kan få vilken grå tisdag i oktober som helst att lysa upp.  Gruppspelet i Champions League är här och Svenska Spel har stoppat in en kvarts miljon extra i potten på dagens Topptips. Tyvärr är det ont om trovärdiga skrällar. 

■■ För både Barcelona och Leipzig är stora favoriter som jag inte kan se tappa poäng. 

■■ Mitt förslag är mindre system och högre radinsats för att kräma ut max ur den här kupongen. 

Häftiga matcher finns det dock gott om. I match 2 hälsar Dortmund på i Rom. Lazio har inlett Serie A med en hel del frågetecken. 0-3 i baken senast mot mediokra Sampdoria. Då saknades dock skyttekung Immobile som är tillbaka nu. Men även med Mobilen på banan blev det storförlust hemma mot Atalanta (1-4), ett motstånd som liknar tyskarna. Dortmund har en offensiv av den högre skolan. Roterade friskt senast mot Hoffenheim där Håland, Reus och Guerreiro inledde på bänken. Så det är inget tvivel om att fokus ligger på denna match. 

■■ Dortmund är en nivå över Lazio både trupp- och formmässigt. 

■■ Stannar tvåan runt 40-45% så är det en sund spik. 

 

I match 3 tycker jag oddset på Chelsea är lite väl lågt när engelsmännen tar emot de nyblivna Europa League-mästarna Sevilla. Drygt två gånger pengarna på ettan får det inte att kittla i magen. Chelsea släppte alltså återigen in tre mål när det blev 3-3 hemma mot Southampton. Nu lär Lampards grabbar dessutom få svårare att skapa målchanser, för Sevilla är inget lätt gäng att nöta ner. De bolltrygga spanjorerna har en stark defensiv och mängder av rutin från såna här sammanhang. 

■■ Jag inleder med X2 som iallafall rensar bort nära hälften av alla kuponger. 

 

SPIKEN 

Barcelona (match 4)

Ferencváros har stått för en strålande prestation bara genom att ta sig till det här gruppspelet. Här spelar de dock ingen roll om ungrarna så står på huvudet och gör allt rätt. Barcelona på Camp Nou är helt enkelt en för svår uppgift. Koeman har kommit in och höjt intensiteten i Barca. Här tolererar holländaren inget slarv. Ettan är bank. 

SKRÄLLEN

Manchester United (match 1) 

Det är ingen skräll jag offrar armen för, men på en kupong med få vettiga lågprocentare så chanser jag med Manchester United till 15-20%. Paris SG har inte satts på några större test i ligan och har ett koppel spelare borta. Även om Uniteds inledning på PL varit ett stort frågetecken så har Solskjaer ändå spelare av världsklass att laborera med. Och vann här i fjol. Kan passa engelsmännen att slå ur underläge igen.  

DRAGET

Dortmund (match 2)

 Det mesta talar för Dortmund här. Lazios skyttekung Immobile har inte kommit upp i fjolårets nivå och laget är inte på topp. Dortmund vilade flera startspelare i ligan senast och kommer väl förberedda. Har en högre höjd och mer rutin från de här sammanhangen. Trevlig tvåa till 40-45%. 

ANNONS:
Expertens systemförslag: