Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dif har kniven mot strupen

Florida Panthers.
Foto: TNS/ABACA / STELLA PICTURES/TNS/ABACA MIAMI HERALD

Torsdagshockey med slutspel, kval och NHL. 

Incitamenten förändras under slutet av säsongen för flera av lagen.

NHL går in i slutfasen av grundserien. De flesta lagen har drygt dussinet matcher kvar att spela och incitamenten börjar variera allt mer från lag till lag. Vissa jagar positioner och hemmafördel i slutspelet medan andra kämpar febrilt för att nå dit. Lagen som redan är avhängda har individuella mål att nå från spelare till spelare samt att unga spelare ska testas inför kommande säsong.

Dagens bästa spel har jag hämtat från mötet mellan Carolina och Montreal. Montreal har haft en jobbig säsong med flertalet skador på nyckelspelare. Inför nattens match saknar gästerna tio spelare. Man är redan avhängda från slutspelsstriden och spelar inte för någonting mer än äran i det här skedet av säsongen. Carolina har varit ett av säsongens stora utropstecken. Deras välorganiserade försvar tillsammans med spetsspelare som Aho och Svechnikov har visat sig vara ett vinnande koncept. Jag tror att man avfärdar ett något naivt Montreal ganska enkelt på hemmaplan och väljer att spela hemmasegern till 1,48.

Bomben är ett axplock av svenska slutspelsmatcher och kval. Luleå har fått längre vila än Örebro men man kan också vara ringrostiga mot ett Örebro som redan har matchtempo. Oavsett ska Luleå vara klar favorit på hemmaplan. Det är samma scenario som gäller i Rögle men där är kvalitetsskillnaden mellan lagen större. I kvalmatchen känns det vidöppet men det är en absolut nödvändighet för Djurgården att vinna ikväll om det ska finnas någon realistisk chans till att vinna kvalet.

Matchlistan

Wolfsburg – Arsenal 2

Första mötet slutade 1-1 mellan lagen. Arsenal styrde tillställningen men lyckades inte få med sig segern. Med spelare som Miedema, Parris och Blackstenius får Arsenal favoritskapet.

Mora – Karlskoga 2

Johan Persson stod för ett hattrick när Mora reducerade matchserien till 2-1 i Karlskogas favör. Mora var överlägsna från nedsläpp och vann skotten med 37-20. Mer taggat Karlskoga ikväll?

Västerås – Björklöven 1

Efter krossen i den första matchen från Björklövens sida så har det varit två jämna tillställningar. Magkänslan säger att den här matchserien kommer gå till sju matcher. Underskatta inte Västerås!

Djurgården – Timrå 1

Timrå stod för en otrolig vändning sista tre minuterna när man hämtade upp 2-3 till 4-3 förra matchen. Det innebär att Djurgården har kniven mot strupen nu för att hålla matchserien vid liv - etta.

Lyon – Juventus 1

Juventus vände och vann sent i det första mötet trots att Lyon var det bättre laget sett över 90 minuter. Lyon har Carpenter avstängd inför kvällens match. Lyon ska vara stor favorit här.

Boston – New Jersey 1

Boston har gjort det tydligt att man satsar den här säsongen när man bytte till sig Lindholm från Anaheim innan deadline. Man tappade ledning till förlust mot Toronto förra omgången.

Carolina – Montreal 1

Carolina har varit suveräna den här säsongen. Det är framförallt deras defensiv som sticker ut. Med 161 insläppta mål är man bäst i hela NHL. Montreal saknar hela tio spelare inför.

Florida – Chicago 1

Florida är ligans målgladaste lag med ett snitt på drygt fyra mål per match framåt.  Man toppar den östra konferensen och går från klarhet till klarhet. Johnson var tillbaka från skada senast för Chicago.

Dagens bästa spel

Carolina – Montreal 1

Odds: 1,48

ANNONS: Lämna in expertens spelförslag här

Trippeln

1. Carolina – Montreal 1

Odds: 1,48

2. Boston – New Jersey 1

Odds: 1,65

3. Florida – Chicago 1

Odds: 1,50

Trippelodds: 3,66

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag här

Bomben

A. Luleå – Örebro

3, 4, 5 – 1, 3

B. Rögle – Oskarshamn

4, 6 – 2, 3

C. Djurgården – Timrå

3, 5, 7 – 2, 3, 4

216 rader, spelstopp 18.59

ANNONS: Lämna in expertens spelförslag här

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset