Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Det finns skrällar trots favoritbetonad kupong

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Nations League och Superettan är det som gäller på helgens Stryktips.

Kupongens två största favoriter, Spanien och Tyskland, blir svåra att fälla.

Pengarna får GAIS och Rumänien lösa.

Tio matcher från Nations League och tre drabbningar i Superettan står på agendan detta Stryktips. Det är en underlig tid med extra många faktorer att hålla reda på. Finns det någon plötslig corona-smitta i truppen är den som är mest central i nuläget. 

Men även om förbundskaptenerna tvingas rotera elvorna på grund av det tighta spelschemat. 

På någon timma kan odds och favoritskap skifta. Så håll ögonen öppna innan spelstopp!

Förra lördagen var min sämsta omgång för året. Det var inte många rätt där. Vill man se det positivt är det just sådana omgångar, med vinst för många överstreckade favoriter, som man vill missa. Och ska missa. För spelar man rätt så ska många kombinationer med låg utdelning tas bort ur ekvationen. 

När det väl bommas kan det dessutom bommas rejält. 

Bättre gick det på veckans Europatips där i stort sett samtliga idéer var rätt ute. Det var ju dessutom en landskampskupong, precis som den här. 

Så självförtroendet är det inget fel på.

Det här är ingen kupong där jag går för ensam om 13 rätt. 

■■ Storfavoriterna Spanien och Tyskland känns tämligen svåra att gå emot. Spanien imponerade med b-laget mot Portugal och har varit tunga på hemmaplan. Schweiz är inget dålig lag men gör sig bäst hemma i alperna. På bortagräs rosar de inte marknaden. Ettan är en tråkig men solid spik i match 1. Samma sak gäller Tyskland som möter ett skade- och coronadrabbat Ukraina. 

De blågula har åkt på rejält med pisk på slutet och kommer inte kunna stå emot en ordinarie tysk elva. Tvåan i match 2 är, tyvärr, bank.

■■ I skrällväg hoppas jag att Halmstad blir överstreckade i match 8. Hallänningarna har sålt sin skyttekung Wiedesheim-Paul till Rosenborg och har fortsatt Djuric avstängd samt frågetecken på mittbacksgeneralen ”Ante” Johansson. Ett GAIS som vädrat morgonluft med fyra segrar på de fem senaste är ingen lätt nöt att knäcka hemma på Gamla Ullevi. Där har Makrillarna bara torskat en match på hela säsongen. 

1X lär få bort en bra bit över hälften av alla kuponger.

■■ Ett lag som imponerade föga i veckan är Lasse Lagerbäcks Norge. Insatsen hemma mot Serbien var rent ut sagt bedrövlig. Och norrbaggarna borde egentligen be om ursäkt för att de lyckades få till en förlängning. Försvaret var ihåligt och framåt fick Håland knappt en boll att jobba med. Därmed är Norges EM-chanser borta och frågan är om de orkar ladda om till Nations League. Rumänien spelade 2-2 här på Ullevål i EM-kvalet och kan absolut störa igen. 

Alla tecken jobbas in i match 12 där högersidan rensar fint.

■■ I övrigt ser Danmark ut att bli en fin spik i det nordiska derbyt i match 13. Island spelade i torsdags samlingens viktigaste match där de tog sig vidare till playoff-final genom att slå Rumänien. Det lär ha firats. Kanske har luften gått ur lite på islänningarna. Hamrén lär dessutom rotera här på grund av det tighta spelschemat. Danmark är en klass bättre och har ett riktigt intressant landslag. 

En spiktvåa runt 50-55% känns kanon.

SKRÄLLEN

Rumänien (match 12)

Norge var direkt usla i den viktiga playoff-semin hemma mot Serbien. Var rejält utspelade långa stunder. Kan få svårt att ladda om efter besvikelsen att missa EM. Ettan överstreckas mot ett fullt kompetent Rumänien som knep en pinne på Ullevål i EM-kvalet. Tvåan runt 15% ska med.

SPIKEN

Tyskland (match 2)

Tyskland vilade alla spelare från Bayern München, plus Timo Werner, i träningsmatchen mot Turkiet. En betydligt starkare elva kommer spelas här. Får tacksamt motstånd i ett Ukraina som saknar en hel drös viktiga spelare på grund av covid19 och skador. 

Tvåan är kupongens säkraste tecken.

FAVORIT I FARA

Färöarna (match 3)

Håkan Ericsson har fått en rätt fin start på sitt äventyr som Färöarnas förbundskapten. Här blir hemmalaget dock väl högt streckat mot ett Lettland som ska hålla ungefär samma klass. Målsnålt och tight match att vänta. Vidöppet.

 

ANNONS:
Expertens systemförslag: