"Det blir en svängande matchbild denna gång"

Publicerad

Oddset-duellen är kampen mellan SportExpressens Eskil Hellberg och Johan Videll.

Varje dag väljer de två spelexperterna ut sitt bästa spel i en ärofylld tävling om av vara den främsta tipparen.

De redovisar dessutom alla sina spel, så välj en favorit – eller rygga båda två!

ESKIL HELLBERGS SPEL

Match: Brann–Stabaek

Spelstopp: 18:59.

Liga: Tippeligan, Norge, fotboll.

Fyra av sex spel satt under premiärveckan av duellen. Men i går var jag ute och cyklade ordentligt. Mitt drag Örgryte krossades av Norrby i Borås.

Jag skäms.

Men det är bara att ta nya tag.

Brann är urstarkt hemmalag och får tillbaka minst en duo i kväll. 

Stabaeks offensiv håller god standard och Ohikhuaeme Omoijuanfo toppar skytteligan med nio fullträffar. Kollegan Tonny Brochmann Christiansen (redan sju mål) behöver inte många chanser för att näta. På grund av skador saknas Ahmed El-Amrani, Marius Østvold, Franck Boli och Tobias Ødegård. 

Luc Kassi drog på sig säsongens tredje gula kort senast och är följaktligen avstängd.

Det borde bli en del mål och över 2,5 mål spelas till 1,83.

HELLBERGS STATISTIK

Lagda spel: 6

Vunna spel: 4

Snittodds: 1,96

Avkastning (ROI): 131 %

JOHAN VIDELLS SPEL

Match: Polen U21-Sverige U21

Spelstopp: 20:44

Liga: EM-slutspel, U21, fotboll.

Värdnationen Polen fick ingen vidare start på detta EM-slutspel då de förlorade öppningsmatchen mot Slovakien med 2-1. Polen skapade en del, men den slovakiska målvakten vid namn Adrian Chovan var mer än bra så Polen fick helt enkelt se sig besegrade den gången. 

I kväll rullar omgång två från grupp A vidare och nu är det Sveriges tur att ta sig an detta Polen som vi inte riktigt vet vart vi har.

På papperet är det ett hyggligt lag, men insatsen senast såg inte så lovande ut. Många nervösa spelare och misstagen var många. Detta får i alla fall mig att tro att Sverige har en god chans till seger i kväll.

Sverige öppnade turneringen med att spela 0-0 mot England. England pressade och skapade mest, men Pawel Cibicki hade en klockren ribbträff i öppningen av andra och i slutet av samma halvlek brände Linus Wahlqvist en straff. 

Sverige var som ni hör långt ifrån ofarliga och var väldigt, väldigt nära en seger i och med straffen, men det blev ”bara” oavgjort mot gruppfavoriten då. 

Min känsla är att Sverige kommer äga mer boll i dag än mot England och med ett större bollinnehav skapas förhoppningsvis också fler målchanser. 

Senast blev det en ynka hörna för Sverige och sju för England. 

Att det blir fler i kväll känns inte helt omöjligt då det är stor skillnad på motstånd. 

Polen släppte till fyra hörnor mot Slovakien och skapade sju själva så det var en matchbild som svängde fram och tillbaka med chanser åt båda håll.

Jag tror på något liknande i kväll, men med fördel blågult.

Över 4,5 svenska hörnor är mitt spel och det spelas till minst 1.82.

VIDELLS STATISTIK

Lagda spel: 7

Vunna spel: 4

Snittodds: 1,88

Avkastning (ROI): 102 %

Johan Videll
Johan Videll

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag