Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Det är en av årets svåraste kuponger

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Landslagsuppehållet innebär nya jaktmarker på Topptipset. 

Det betyder hela havet stormar när det svenska folket ska försöka tippa den engelska femtedivisionen, National League. 

Fint spelvärde utlovas!

En av årets svåraste Topptippskuponger bjuds det på denna tisdag. Förutom att det är den engelska femtedivisionen som ska analyseras så är ligan bara en enda omgång djup. Så några sportsliga tendenser är för tidigt att utläsa. 

Det positiva är att det kommer att finnas fint spelvärde när tipparna går för hårt på resultatet av den första omgången. Eller chansar ner strecken beroende på vad lagen heter. Kort sagt, det blir en hel del skjuta från höften. 

På en svår kupong gillar jag att välja sida i matcher med jämna odds. Jag har hittat två hemmalag som ser ut att undervärderas. 

I match 2 streckas Chesterfield just nu under 30% hemma mot Hartlepool. Det är för lågt då bolagen sätter i stort sett jämna odds på matchen. Gästerna var ett mittenlag i fjol och visade inga stora framgångar på bortagräset med sex vinster på 20 försök. Har sedan dess tappat viktige Gime Tourè. 

■■ När man får så fint värde på ett hemmalag i de lägre serierna är jag villig att dra en rövare. 

■■ Kul läge att gå en väg få andra går och chansspika ettan. 

 

Lite samma läge hittar vi i match 4 där Aldershot förlorade knappt borta mot Hartlepool i premiären efter ett sent mål i den 86:e minuten. Inte helt rättvist och inget att dra några växlar i från. Sutton vann i sin tur med 3-0 hemma mot Maidenhead och det verkar tipparna ha snappat upp och streckar upp tvåan rejält. Gästerna har dock inte vunnit på den här arenan på fem raka försök och här ska Aldershot, som avslutade ligan starkt i fjol, vara favoriter. Men streckas felaktigt som underdogs. 

S■■ ådant spelvärde går inte att blunda för. 

■■ Här gäller det att tänka långsiktigt och inte dras med i det svenska folkets hittepå. 

■■ Ettan ska printas ner först till 30%. 

  

SPIKEN

Dagenham (match 1)

Dagenham var hemmastarka i fjol och har värvat bra under sommaren. Bland annat har de snott gästernas skyttekung McCallum. Det är inte den enda spelare Barnet tappat och säsongen lär bli lång och svår. Premiären var dessutom katastrof med förlust 1-5 på hemmaplan. Mycket fint läge för Dagenhem att nypa en trea. Ettan är en bra spik runt 55%. 

SKRÄLLEN

Torquay (match 6)

Två mittenlag från i fjol där Torquay faktiskt kom högst. Här streckas Eastleigh upp till stora favoriter, antagligen beroende på 5-1-vinsten i premiären mot mediokra Barnet. Torquays vinst, mot ett förmodat topplag i Stockport, bör dock rankas högt. Den här matchen är vidöppen. Tvåan till runt 20% är ett måste.   

DRAGET

Chesterfield (match 2)

I en jämn match oddsmässigt streckas Chesterfield ändå ner till rätt klara underdogs på hemmaplan. Ett intressant läge på en svår kupong att ta spelvärdet i handen och chansspika ettan till under 30%. 

ANNONS:
Expertens systemförslag: