Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Del 10: Så läser du motståndaren

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Mikael Westerlund tittar närmre på hur man kan tvinga motståndaren till ett snabbt beslut.

Från och med nu skall vi börja gå in på lite olika sätt hur vi kan läsa av våra motståndare i olika situationer. Jag skall först förklara att om ni tycker att en spelare har tagit väl lång tid på sig för ett beslut så kan  man alltid begära "time", vilket betyder att nu kallar dealern på tävlingsledaren som talar om för spelaren som tänker att han nu har en minut på sig.  Sedan står tävlingsledaren och tar tid. Har inget beslut  fattats när en minut gått så foldas handen.  En kompis frågade mig i Las Vegas sist jag var där hur jag hade gjort i ett speciellt läge. Han började förklara hur given gått till och efter river så satsade motståndaren en stor bet.  Nu satt min kompis länge och funderade på vad han skulle göra och det var verkligen ett svårt läge han hade. Men så plötsligt så begär spelaren som har betat "time". Jag sa direkt till min kompis att jag skulle lagt mig i det läget. 

Men när given spelades så synade min kompis och förlorade given. Han frågade mig: Hur kunde du vara så säker på att det var rätt att lägga sig? Som så många gånger tidigare i min pokerskola så har jag sagt att det gäller att kunna sätta sig in i hur motståndaren tänker - poker är 90 procent psykologi.  Sätt er nu in i er motståndares situation och se om ni kan få någon ledtråd innan ni läser vidare. Tänk er att ni har "nötterna" (bästa möjliga handen) och sitter och väntar på att er motståndare skall bestämma sig om han skall syna er eller inte.  Ni börjar bli trötta på att han funderar så länge, och dessutom så kanske ni vill att han fattar ett oövertänkt beslut. Klart att det är lätt att begära "time". 

Men om vi i stället tänker oss att vi har en hand som är så dålig att vi förstår att motståndaren har bättre när han funderar, hur kommer vi att reagera då? Alldeles riktigt, vi kommer att sitta knäpptysta och bara tänka "lägg dig, lägg dig, lägg dig."  Vad vi helt säkert INTE kommer att våga göra, är att begära "time" och kanske avslöja något om vad vi har på handen.  Det är tillåtet för vem som helst vid bordet att begära "time", inte bara de som är med i potten. I exemplet ovan så tycker jag att spelaren som vann potten gjorde en jattetabbe, då jag inte skulle synat efter att han begärt "time" - ens om jag var under vapenhot.  Detta var bara ett exempel på hur vi skall klara av att sätta oss in i hur våra motståndare tänker och nästa vecka så fortsätter vi på den inslagna linjen. 

Då skall vi gå in på lite vanligare exempel på hur våra motståndare "talar" om vad dom har på handen.  Lycka till!

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Ta del av vårt erbjudande – bli kund, spela på sport och få 100 kr i välkomstbonus!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset