Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Decimerat Liverpool får det tufft hemma

Foto: PHIL NOBLE / BILDBYRÅN

Fina SHL-matcher att analysera.

Decimerat Liverpool får det tufft på hemmaplan.

■■ SHL är tillbaka på menyn igen på riktigt efter Covid-utbrott hos flera av klubbarna. Vi har fyra fina matcher att se fram emot i kväll. Där Brynäs mot Luleå är den mest intressanta ur en spelares perspektiv. Luleå har gått riktigt starkt senaste veckorna och börjar mer och mer se ut som den maskinen vi förväntade oss inför säsongen.

Samtidigt fortsätter Brynäs att ha problem i numerärt överläge.

■■ Dagens bästa spel hämtar jag från stormötet mellan Arsenal och Liverpool i ligacupen. Den här turneringen är Arsenals bästa chans att vinna en titel den här säsongen.

Mycket pekar på att man matchar en stark elva samtidigt som Liverpool är plågade av afrikanska mästerskapen med spelare som Salah, Mané och Keita indisponibla.

■■ Det är en extra stor pott på dagens Bomben som höjer spelvärdet rejält.

Utgångspunkten landar i en Luleå-seger där gästerna bygger vidare på sitt fina försvarsspel och håller nere siffrorna för Brynäs.

Matchlistan

Napoli – Fiorentina 1

Napoli tog en pyrrhusseger hemma mot Sampdoria. Insigne tvingades kliva av skadad och ser ut att missa det här mötet. Sedan tidigare saknar Napoli namn som Koulibaly och Lozano. Öppet!

Brynäs – Luleå 2

Brynäs åkte på sin tredje raka förlust när man förlorade mot FBK i tisdags. Laget hade fem lägen i powerplay varav ett var i fem mot tre, utan att få utdelning. Ett utvilat Luleå får utgångstipset.

Örebro – Frölunda 1

Frölunda slåss på två fronter med spel i CHL samtidigt. Vi vet sedan tidigare säsonger att det är något som klubben rankar väldigt högt. Bra läge för Örebro att möta Frölunda på hemmaplan, värde!

Rögle – Linköping 1

Rögle toppar SHL med 59 poäng och är också det laget som gjort flest mål framåt. Efter en trög start på säsongen har Linköping spelat upp sig men deras offensiv håller inte Rögles nivå, fin etta!

Växjö – Färjestad 2

Skadeläget ser bättre ut för både Växjö och Färjestad efter det långa uppehållet. FBK vann i tisdags mot Brynäs med 2-1. Gästernas Rydahl fortsätter att visa fin form och stod för en assist senast, tvåa!

Atletico Madrid – Athletic Bilbao X

Atletico saknar Griezmann och Savic. För Athletic befinner sig försvararen Nunez på skadelistan. Det är två lag lägger väldigt stort fokus på defensiven. Räkna inte med någon målfest i kväll...

Liverpool – Arsenal 2

Liverpool saknar namn som Keita, Mané, Salah, Thiago och Alexander-Arnold. Arsenal har Elneny, Partey och Pepe borta på afrikanska mästerskapen. Arsenal övertygade mot City i ligaspelet.

Milan – Genoa 1

Milan vann enkelt mot Venezia i ligan medan Genoa överraskande förlorade hemma mot Spezia. Precis som tidigare under säsongen hade Genoa väldigt svårt att skapa målchanser. Stabil etta!

Dagens bästa spel

Liverpool – Arsenal X2

Odds: 1,92

ANNONS: Lämna in expertens spel

Trippeln

1. Liverpool – Arsenal X2

Odds: 1,92

2. Milan – Genoa över 2,5 mål.

Odds: 1,65

3. Brynäs – Luleå 2

Odds: 2,02

Trippelodds: 6,39

ANNONS: Lämna in expertens spel

Bomben

A. Växjö Lakers – Färjestad

1, 3, 5 – 2, 4

B. Brynäs – Luleå

0, 2, 3 – 2, 4, 5

C. Rögle – Linköping

3, 5 – 1, 3

216 rader, spelstopp 18.59

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag