"De mönstrar bra lag – spik!"

Publicerad

Topptipset 19 juni

Spelstopp: 16:59

Spelexpert: ESKIL HELLBERG

DAGENS AVSLAG

1. Polen U21-Sverige 1x2 

Värdlandet Polen fick ingen drömstart  på turneringen trots tidigt mål mot Slovakien. På grund av förlusten måste man satsa offensivt i dag. Sverige blev tillbakapressat under vissa perioder mot England, men skapade även en del farligheter Linus Wahlqvist missade straff och vid ett annat tillfälle var stolpen i vägen. Sverige har det bättre laget men fördelen av hemmaplan jämnar ut styrkeförhållandena. Helgardera.

 

2. Slovakien U21-England U21

England har ett namnkunnigt lag och förväntningarna är som vanligt stora. Slovakien vände underläge till seger över Polen och har bra läge inför fortsättningen. Defensivt finns det stora brister. Tvåan lämnas ensam.

 

DAGENS SÄKRA

3. Australien-Tyskland

Australien spelar Confederations Cup utan kämpen Mile Jedinak = tungt avbräck. Brad Smith spelar inte heller. Tyskland saknar ett par spelare men mönstrar starkt lag ändå. Tvåan lämnas allena.

 

4. Trelleborg-Gefle  1x

Gefle har inte tagit poäng på två månader. Tongivande Jonas Lantto är tillbaka efter avstängning, men Samuel Gussman, Jakob Hjelte, Christian Ljungberg och troligen Albin Lohikangas saknas. Albin Nilsson, Hugo Andersson och Freddie Brorsson saknas sedan tidigare i Trelleborg. Kaptenen Kristian Haynes är avstängd. Erik Andersson och Norlla Amiri är tillbaka. Ettan är trolig, men 73 procent på TFF är mycket. Jag offrar ett ”lyx-kryss”.

 

SKRÄLLVARNINGEN

5. Kristianstad-Ängelholm 1x2

Kristanstad har missat enormt många chanser under säsongen. Mot Mjällby tappades 1–0 till förlust i slutet. Eventuellt är Albert Ejupi tillbaka. Om han saknas är KFF försvagat. Ängelholm var överlägset Qviding senast. Värdefulle Vlado Zlojutro har saknats på sistone, men kan vara tillbaka.

 

6. Brann-Stabaek 1

Brann får tillbaka Sivert Heltne Nilsen och Daniel Braaten. Förhoppningsvis spelar även Torkeri Børven. Stabaek saknar precis som tidigare flera spelare på grund av skador. Dessutom är Luc Kassi avstängd. Trolig hemmaseger.

 

7. Akranes-Fjölnir 1x2

Kupongens svåraste match. Fjölnir har stark defensiv. Framåt händer det inte mycket. Ta tidigt med alla tecken.

 

8. Hafnarfjodur-Vikingur 1x

Hafnarfjodur har varit Islands mest framgångsrika lag de senaste åren. Laget stoltserar med två raka guld. Den här säsongen har mästaren inlett segt. I grunden har man ett bättre lag än Vikingur. Utgångsetta, men 1x på kupongerna.

 

SYSTEMFÖRSLAGET

1. Polen U21-Sverige 1x2 

2. Slovakien U21-England U21 2 

3. Australien-Tyskland 2 

4. Trelleborg-Gefle  1x

5. Kristianstad-Ängelholm 1x2 

6. Brann-Stabaek 1

7. Akranes-Fjölnir 1x2

8. Hafnarfjodur-Vikingur 1x

108 rader.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag