Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De italienska lagen är överstreckade nu

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Champions League och The Championship samsas på onsdagens Europatips.

3 miljoner i jackpot förhöjer stämningen, nu gäller det bara att hitta skrällarna.

För potentiella spikar finns det gott om.

ANNONS: Spela Europatipset med superexperten

Champions League är alltid trevligt, men i gruppspelet brukar det vara favorittungt. Det innebär många starka favoriter som är svåra att fälla. Storlag som Real Madrid och Manchester City lär båda vinna på hemmaplan mot passande motstånd. Skrällarna får hittas på annat håll. Jag lägger mina slantar på att de italienska lagen får det svårt.

ANNONS: Spela expertens Europatipssystem här  

■■ Inter har inlett Serie A svagt. Torskade dessutom derbyt mot Milan nu, vilket var en stor prestigeförlust. Mycket beror på sjukstugan (Corona) i truppen där bland annat båda mittbackarna Bastoni/Skriniar saknades sist. Nu kommer minst Skriniar vara borta igen tillsammans med Young och Gagliardini. Här stöter de dessutom på ett fullt kompetent Borussia Mönchengladbach i match 4. Ett gäng tyska landslagsmän och offensiv spets i Thuram och Embolo står för motståndet. 

Kan absolut störa ett inte helt ordinarie Inter. Ettan streckas upp mot 70%, vilket är för högt. Jag helgarderar och jobbar in skrällen.

■■ Atalanta charmade oss i fjol och är otroligt roliga att titta på med sin fartfyllda offensiva fotboll. De kan dock bjuda på en hel del öppna ytor och har en rätt låg lägstanivå. Här ska Midtjylland inte räknas ut i match 7. De danska mästarna har seglat upp till att bli Nordens bästa fotbollslag med en trupp som besitter en hel del klass. Bland annat plockades Pione Sisto hem från Celta Vigo inför säsongen. Midtjylland slog exempelvis ut Slavia Prag, som gjorde en riktigt bra CL-resa i fjol, genom en 4-1-vinst på hemmaplan för att ta sig till detta gruppspel. Det är ingen lek att komma till MCH Arena och vinna fotbollsmatcher, inte ens för Atalanta. 

Tvåan övervärderas med en streckning på runt 70%. Jag målar på med alla tecken där ettan under 10% är en riktig kupongrensare.

■■ Sen ska vi inte glömma bort The Championship där jag tycker att det finns guldkorn att hämta. Barnsley streckas för lågt i match 12, för det första. Spelmässigt har The Tykes hållit upp det bra och varit värda mer än de fått med sig poängmässigt. Stoke har en namnkunnig trupp. Vann en chansmässigt jämn match mot Luton i helgen, men ska inte överskattas som de gör nu. 

Över 65% på ettan i en så jämn liga är för mycket. Tvåan till drygt 10% lockar rejält.

■■ Spikar då? Jag lutar åt att båda CL-giganterna de senaste åren Bayern München och Liverpool tar trepoängare. Bayern är bara för bra på hemmaplan, till och med för Atletico Madrid, i match 3. Liverpool har visserligen problem i backlinjen efter Van Dijks skada, men har så mycket klass i laget att det ändå ska räcka mot ett Ajax som inte håller samma nivå som för något år sedan. 

Tvåan i match 2 ser dessutom ut att streckas sparsamt. Håller den sig under 60% finns det värde.

SPIKEN

Real Madrid (match 1)

Shakhtar Donetsk har stor rutin från CL-scenen och hade kanske kunnat skapa lite nerv här om de haft ordinarie manskap. Så är dock inte fallet då ukrainarna ser ut att sakna flera tongivande spelare, som viktiga Moraes och Taison. Real Madrid gör vad som krävs och vinner komfortabelt.

SKRÄLLEN

Barnsley (match 12)

Barnsley fick rättvist med sig en moralhöjande pinne mot serieledande Bristol City senast efter en sen kvittering. Har spelmässigt varit bättre än resultaten. Stoke har ett bra lag, men har visat under flera säsonger att de sällan är att lita på. Det här kommer bli jämnare än vad strecken säger. Tvåan till 10-15% är hyperintressant.

FAVORIT I FARA

Watford (match 13)

Watford har fortsatt ett par skador i truppen, bland annat på härföraren Troy Deeney. Har inte imponerat offensivt och varit ett av de lag som skapat minst målchanser i The Championship hittills. Blackburn är i sin tur ett av de lag som skapat mest framåt och kan mycket väl slå hål på Watfords tighta försvar. X2 måste med tidigt.

ANNONS:
Expertens systemförslag: