Därför går jag emot en av guldfavoriterna

Foto: FRANCOIS LENOIR / BILDBYRÅN

Idag sätter EM-schemat i gång på riktigt. 

Vi har tre grymt fina matcher och spelutbudet är i princip oändligt. 

ANNONS: Lämna in expertens spel

■■ Ett tips är att hålla koll på ”boostade odds” eller specialare hos olika spelbolag. Där finns ofta spel som används som marknadsföring och spelbolagen räknar inte med att gå plus på dessa. Oddsen är kryddade och väljer du rätt kan du göra riktigt fina spel. 

Förutom att det kryllar av oddsboostar under EM så är oddsen på 1x2 ofta väldigt bra. Jämfört med andra spel så är återbetalningen högre och man behöver inte mer än ett par procent teoretisk fördel för att vinna väldigt fint i längden.

■■ Jag väljer i mitt första spel att gå emot en av EM:s största favoriter på just 1x2-marknaden. 

Belgien - Ryssland X2 (2,05) 

ANNONS: Lämna in expertens spel

Belgien har ett riktigt allstarlag. Allt från en av världens bästa målvakter, till en fin backlinje, och därefter ett helt otroligt mittfält och anfall. 

Rutin blandas med ren och skär talang och Belgien ser absolut riktigt fina ut inför årets EM med Kevin De Bruyne och Romelu Lukaku som de två stora ledarna i jakten på medaljerna. Att De Bruyne saknas här i premiären på grund av sin näsfraktur är således ett rejält avbräck, så klart. 

Här tycker jag att Belgien blir för stora favoriter. Ryssland har det pratats väldigt lite om inför detta EM, men jag har en känsla av att de kan överraska positivt. 

Ryssland kommer trots allt från en oerhört bra prestation från hemma-VM senast, och laget ser väldigt snarlikt ut inför EM, där man alltså återigen får njuta av hemmaplansfördel i flera matcher, varav en är just i denna mot Belgien. 

Ryssland har inte det mest namnkunniga laget i gemene mans ögon, men man får inte underskatta detta ihopspelade Ryssland inför en EM-Premiär, på hemmaplan. 

Laget leds framåt av det två meter långa ångloket Artem Dzuyba, som vi som spelare verkligen inte får nonchalera. Anfallstanken har vunnit skytteligan två år i rad i Ryska ligan, och satt 29 mål på 52 landskamper för sitt hemland.

Vi har sett på all statistik under detta corona-år att det verkligen är viktigt med den ”12:e spelaren”. Så fort fotboll fått spelas inför lite hemmapublik så har hemmaspelarna tänt till lite extra.

Belgien står som hemmalag på alla oddslistor, men denna match spelas alltså i Sankt Petersburg. Det, tillsammans med att jag anser ryssarna något undervärderade, gör att jag tycker att värdet ligger på det riktiga hemmalaget Ryssland.

Jag spelar således Ryssland X2 till 2,05 i denna öppningsmatch där jag förväntar mig en tightare matchbild än bolagens odds indikerar.

ANNONS: Lämna in expertens spel