Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Därför är Atlético en favorit i fara

Foto: PABLO MORANO / BILDBYRÅN

Det är inte alltid man ska lägga mest fokus på stormatcherna när det vankas poolspel.

Anonyma spikar i tillställningar där det svenska folket inte har full koll är viktiga för att hitta en egen väg mot full pott.

Jag hittar min bästa singel i bottenmötet i portugisiska Primeira Liga i kväll.

■■ Det är inte alltid man ska lägga mest fokus på stormatcherna när det vankas poolspel. Anonyma spikar i tillställningar där det svenska folket inte har full koll är viktiga för att hitta en egen väg mot full pott.

Jag hittar min bästa singel i bottenmötet i portugisiska Primeira Liga i kväll. 

■■ Torsdagens Topptips inleder med fyra cupmatcher från den engelska Ligacupen, spanska Supercupen och Coppa Italia. Här väljer jag sida i en match jag garderade på Europatipset i går. Liverpool vinner mot Arsenal hemma på Anfield i match 1. Visst har Pool Sané och Salah i väg på landslagsuppdrag, men Arsenal har också tunga avbräck. Framför allt på den viktiga centrala mitten där Elneny och formstarka Thomas också spelar de Afrikanska Mästerskapen och Xhaka är out med corona. Det innebär att Sambi Lokonga förväntas ta plats centralt. Sett till vad han, och hela laget, presterade borta mot Nottingham i FA-cupen senast (torsk 0-1 och inte ett skott på mål) så kommer The Gunners förlora mittfältskampen.

Då det är första mötet av två i Ligacupen så är dessutom en uddamålsförlust för Arsenal inte hela världen, då lever ändå hoppet. Oddset på Pool har droppat en hel del från i går och spikettan ser klart intressant ut till rimlig procent. 

Serie B, portugisiska Primeira Liga och en avslutande kamp från de Afrikanska Mästerskapen avslutar det hela. Lägg märke till att match 6 mellan Lecce - Vicenza lottas med fördelningen 69-19-12.  

■■ Match 7. En av de mer anonyma matcherna på kupongen är också min bästa spik. Det är bottenmöte som gäller i portugisiska Primeira Liga. Nästjumbon Famalicao tar emot jumbon Belenenses. Här tror jag det svenska folket kommer att mata på med fler tecken än vad som är nödvändigt då de ser en jämn match framför sig. Jag hävdar dock att det är klasskillnad. Den underliggande statistiken talar kraftigt till Famalicaos fördel. Värdlaget har nämligen haft rejäl stolpe ut den här säsongen, men har spelmässigt presterat väl så bra som i fjol när de landade på en trygg niondeplats i tabellen. Sett till Expected Goals ska de ligga högt upp på den övre halvan den här säsongen. Dags för retroaktiv utdelning nu i en match där det bara är vinst som gäller. Belenenses ligger nämligen där de ska. Poängsamlingen och sistaplatsen stämmer bra överens med statistiken och fotbollen de presterat. Två mål och noll segrar på åtta bortamatcher är inte direkt skrämmande. Gästerna kommer dessutom med två tunga avstängningar på Afonso Sousa och Thibang Phete i bagaget.

Som ni förstår är jag hårt inne på att ettan är en utmärkt spik. Håller den sig runt 60% så finns det inget att tänka på, då singlar jag direkt. 

■■ Match 2. Real Madrid tappade ledningen två gånger om i går, men avgjorde mot Barcelona i förlängningen. Nu ska det avgöras vilka Marängerna ska få möta i finalen av den spanska Supercupen som spelar på neutral plan i Saudiarabien. Diego Simeones manskap har inte varit lika stabila som vanligt den här säsongen där framför allt försvarsspelet inte har varit lika vattentätt. Det blottades inte minst i helgen borta mot Villarreal där de släppte till väldigt mycket målchanser mot ”Den gula ubåten” och förlorade Expected Goals med stora siffror. Att de fick med sig en pinne (2-2) får de tacka turen för. Griezmann och Savic är skadade och kommer inte delta här och jag tycker det är en favorit i fara. De regerande Supercup-mästarna Athletic Bilbao har bara förlorat en av de fyra senaste inbördes och ska inte alls räknas ut. De har bara en nionde plats i ligan att visa upp så här långt, men den underliggande statistiken visar att de är värda långt mer och har faktiskt presterat som ett topplag. Jag håller således Athletic som en svårare motståndare än vad tabelläget visar. De har dessutom trivts på bortaplan där de bara förlorat en enda match under säsongen, mot Real Madrid. AM har å sina sida bara fått med sig en pinne på sina fyra senaste resor. Neutral plan kan således vara en fördel för underdogsen här. Atlético Madrid ser inte ut att bli lika hårt streckat som på Europatipset, men streckas likväl upp en bit över 50%.

Tvåan är fortsatt ett väldigt fint tecken att få med runt 15% i en match som jag tror blir jämnare än oddsen säger. X2 är fortsatt mitt förstaval i matchen. 

■■ Match 3. Coppa Italia nästa. Fiorentina kommer från säsongens sämsta insats borta mot Torino där det blev storstryk med 0-4. Siffror som dock var i högsta laget då Torino i stort sett var hundraprocentiga framför mål. Den insatsen gör dock att Viola rankas ner av tipparna här. Att dra för stora slutsatser av en enda match är farligt när det gäller spel och vi ska inte glömma de lilakläddas fina säsong i övrigt. En sjätteplats i ligan och en världsklasspelare i Vlahovic på topp ska inte underskattas. Att de kan rå på storlagen har de också bevisat genom att vinna över både Atalanta och Milan. Lag som absolut går att likställa med torsdagens motstånd Napoli. Särskilt när de ljusblå har ett väldigt ovisst läge i truppen. Flera viktiga spelare har haft corona och Insigne är skadad. Dessutom är trion dessutom är Anguissa, Ounas och Koulibaly i väg och spelar de Afrikanska Mästerskapen. Jag gissar att Vlahovic inte mår jättedåligt av att fyrtornet Koulibaly i mittförsvaret inte är med.

Det här känns således mer öppet än strecken säger. Ettan streckas över 60%, vilket är för högt. Jag helgarderar. 

Spiken

Famalicao (match 7)

Famalicao har varit långt bättre än vad den svaga tabellplaceringen säger. Sett till Expected Goals är de faktiskt sexa i ligan. Möter usla jumbon Belenenses som bara mäktat med två mål på åtta bortamatcher. Bra spiketta! 

Skrällen

Fiorentina (match 3)

Fiorentina undervärderas efter sin svaga insats senast. Totalt sett har säsongen dock varit vass. Coppa Italia nu mot ett Napoli som haft ett jobbigt truppläge. Här saknas bland annat skadade Insigne och trion Anguissa, Ounas och Koulibaly som spelar Afrikanska Mästerskapen. . 

Favorit i fara

Atlético Madrid (match 2)

Atlético Madrid är inte lika stabila som i fjol och släpper till fler målchanser än vanligt. Har Griezmann och Savic skadade. Athletic Bilbao är regerande mästare i Supercupen och är bättre än tabellen säger. Har även trivts bra mot AM de senaste åren. På neutral plan i Saudiarabien ska den för lågt streckade skrälltvåan prioriteras. 

ANNONS:
Expertens systemförslag:
Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Ta del av vårt erbjudande – bli kund, spela på sport och få 100 kr i välkomstbonus!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset