Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dags för Burnley att få utdelning

Foto: LINDSEY PARNABY / REUTERS BILDBYRÅN

Swansea och Burnley är starka favoriter, medan Everton, Sheffield och Preston är potentiella skrällar som kan höja utdelningen. 

Det blir viktigt att inte stirra sig blind på hemmafavoriterna om man vill få ut mer än insatsen i vinst.

ANNONS: Lämna in expertens vassa systemförslag 

Spiken

Burnley

Burnley har skapat målchanser så det räcker och blir över i sina senaste matcher, laget har bara haft dålig utdelning. West Bromwich har inte visat någonting egentligen när laget ska försöka skapa på egen hand.

Skrällen

Sheffield United

Efter att det bara blev en poäng mot Burnley i veckan för Fulham måste London-klubben gå för seger. Laget befinner sig i ett kritiskt läge på säsongen då man möter Burnley, Sheffield och Palace. Sheffield har visat god form på slutet och kan dra nytta av Fulhams desperation.

ANNONS: Lämna in expertens vassa systemförslag 

Match för match 

1. Liverpool – Everton 1

Liverpool vann utan att övertyga mot Leipzig i veckan. Det var en välbehövlig nolla för klubben och framförallt Alisson, efter all kritik som laget från utstå senaste matcherna. Everton har höjt sig senaste derbymatcherna och bjudit upp till kamp. Om Liverpool inte når upp till hundra procent kan Everton mycket väl störa toppklubben. Ta med flera tecken.

2. Fulham – Sheffield United 1

Fulham har fått en nytändning offensivt sedan nyförvärvet Maja anlände. Det räckte nästan till tre poäng borta mot Burnley i veckan, men det blir fortfarande lite för tunt i straffområdet. Balansen är väldigt defensiv. Cairney och Mitrovic ser inte ut att hinna bli spelklara för hemmalaget. Sheffield har gått framåt och ser ut att bli sidan med högst spelvärde.

3. Burnley – West Bromwich 1

Mee, Wood och Pieters förväntas vara aktuella för spel igen efter att ha missat veckans match. Burnley vann expected goals-statistiken för tredje matchen i rad och tycks vara påväg in en positiv formkurva. West Bromwich kryssade visserligen mot United men nu ska laget försöka föra spelet igen mot ett defensivt kompakt Burnley. Ettan är en tänkbar spik.

4. Bristol City – Barnsley 1

Weimann, Walsh och Baker är fortsatt skadade för Bristol. Dasilva, Adelakun och O’Dowda är uppsatta som frågetecken inför. Hos gästerna är Kitching och Williams borta från spel. Halme är på väg till men är tveksam till att hinna bli spelklar till det här mötet. Bristol kommer från sex raka förluster och är klar underdog hos spelbolagen. Ta med flera tecken!

5. Cardiff – Preston 1

Cardiff är ett lag som tenderar att alltid dra väldigt mycket spel på stryktipset, framförallt på hemmaplan. Här står walesarna i runt dubbla pengen, men vi kan nog räkna med att få se en streckningen över 60% innan det är färdigt. Sett till Cardiffs skadeproblem med flera spelare borta bör man gardera. Preston skrällde bland annat borta mot Blackburn nyligen.

6. Huddersfield – Swansea 2

Huddersfield fortsätter att tappa poäng och har nu blivit indragna i bottenstriden på allvar. Det kommer inte som någon överraskning sett till hur laget har spelat. Swansea tog en ny seger hemma mot Nottingham i veckan efter ett sent avgörande från Roberts. Gästerna har inte förlorat i ligaspelet sedan i mitten av december. Swansea är en given spikidé.

7. Nottingham – Blackburn 1

Nottingham var så när på att få med sig poäng från Swansea. Att man kunde stå emot så pass länge mot seriens bästa lag för stunden säger ändå en del om vart Nottingham befinner sig formmässigt. Arter, McKenna, Sow och Yates missar mötet för hemmalaget. För gästerna saknas hela sju spelare, bland annat Ayala och Holtby - utgångsetta!

8. Queens PR – Bournemouth 2

QPR övertygade i veckan då laget vände underläge till seger hemma mot topplaget Brentford. Det innebar femte segern på sex senaste matcherna och det är andra gången man vänder underläge till vinst mot ett topplag på kort tid. Återigen var nyförvärvet Charlie Austin inblandad då han stod för 2-1-målet med dryga kvarten kvar. Bournemouth saknar flera spelare.