Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ett vasst powerplay gör Almtuna till bra skrälldrag

Foto: BILDBYRÅN

Luleå, Modo och Djurgården är alla tungt betrodda hemmafavoriter. Ingen av matcherna känns som en säker spik och därför ser jag mer värde i att gardera favoriter och i stället spika några av dem mindre betrodda favoriterna.

ANNONS: Spela expertens 288-raderssystem

SPIKEN

Rögle möter ett Örebro som gjort mål på nästan allt än så länge. Det otroliga snittet kan inte hålla i sig. Rögle har rustat bra inför säsongen och kan mycket väl vara med och utmana om guldet.

SKRÄLLEN

Modo imponerade inte i premiären, samtidigt har Almtuna visat upp seriens vassaste powerplay. Sett till procenten tycker jag alla tecken ska med i match sju.

MATCH FÖR MATCH

1. Luleå – Brynäs 1

Luleå toppar tabellen med fyra segrar och en sudden-förlust efter fem omgångar. Man är dock seriens hittills mest utvisade lag. Det är något Brynäs behöver utnyttja om det ska bli poäng.

2. Växjö – Skellefteå X

Växjö har plockat poäng genom att hålla matcherna täta och målsnåla. Det har snittats tre mål per match när Växjö spelar, minst i SHL. Jag tror vi får se ytterligare en jämn tillställning.

3. Djurgården – Oskarshamn 1

Nyligen draftade Alexander Holtz blev en av målskyttarna när Djurgården kämpade sig till en seger hemma mot Luleå senast.

4. Rögle – Örebro 1

Utropstecknet för Rögle har varit försvararen Gelinas. Åtta poäng och plus sex står han på efter fem matcher. Örebro har varit seriens bästa lag offensivt med 21 gjorda mål framåt.

5. HV71 – Färjestad 1

Färjestad tog en otroligt viktig seger mot Linköping förra omgången. Det blev en målfest, precis som många av FBK:s tidigare matcher under säsongsinledningen. Höjning från topptippade HV?

6. Linköping – Leksand 1

Matchen i matchen hittar vi i Hrivik mot Little som varit SHL:s poängkungar under inledningen av säsongen. Resultatmässigt har det gått sämre för klubbarna. Tidigt bottenmöte, svag etta.

7. MODO – Almtuna 1

Premiären var en besvikelse för Modo och det är sagt från tränarhåll att det kommer ske förändringar i formationerna. Almtuna har seriens hittills bästa powerplay. Säker etta på papperet.

8. Kalix – Östersund 2

Vidöppet möte på förhand. Östersund ser något starkare ut på målvaktssidan och får därför utgångstipset.

ANNONS:
Expertens systemförslag: