Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dagens bästa: Hemmasegern tas till fint odds

Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN

SHL:s grundserie går mot sitt slut men motivation och formen blir allt viktigare faktorer i sista matcherna. 

Dagens bästa spel sticker ut oddsmässigt efter lagens förra match.

Det är fullt fokus på SHL med vad som blir säsongens näst sista riktiga hockeytorsdag. Framöver är det kvalspel och slutspel som gäller med matcher av större betydelse ur ett rent sportsligt perspektiv. Det är något att se fram emot då kampen om SM-guldet känns vidöppen inför slutspelet.

Bland dagens matcher har jag valt att fokusera på mötet mellan Skellefteå och Leksand. 

Inför tisdagens möte var det seriens två formsvagaste lag som ställdes mot varandra. Båda hade problem att få till spelet trots att det vimlar av talang i respektive lags kedjor. I matchen tog Skellefteå ett steg framåt medan Leksand desperat letar vidare efter någon form av fungerande offensiv. Trots underläge större delen av matchen hade Leksand det förtvivlat svårt att skapa målchanser eller ens något tryck mot Skellefteås kasse. Tvärtom så var det Skellefteå som höll i taktpinnen. Leksand visade inga tendenser till att kunna kvittera eller gå ikapp efter att Skellefteå tagit ledningen sent i första perioden. 

Baserat på den insatsen och Leksands spel så är det ytterst lite som talar för att man ska få med sig några poäng nu när hemmastarka Skellefteå återvänder till Västerbotten. Hemmasegern spelas till höga 1,83.

Bomben känns extra spännande ikväll då det ligger ytterligare 300 000 kr i potten. Jag bygger kupongen kring Skellefteå och tror att vi får se en målsnål tillställning i Luleå. Derbyt mellan Malmö och Rögle känns mer öppet på förhand.

Matchlistan

Linköping – Oskarshamn 1

Det är redan klart att LHC slipper negativt kval men man kan fortfarande nå slutspel om det blir seger ikväll. LHC kommer från en meriterande 3-0-seger hemma mot topplaget Skellefteå - etta!

Luleå – Frölunda 1

Det är tveksamt om Tyrväinen får spela eller inte efter det diskutabla matchstraffet förra matchen. Frölunda har inte rosat marknaden när det kommer till bortaspelet senaste omgångarna, etta.

Malmö – Rögle 2

Malmö har varit ett av seriens formstarkaste lag på slutet. Man vann den viktiga matchen mot DIF förra omgången. Tambellini gjorde mål direkt för Rögle efter sin långa skadefrånvaro.

Skellefteå – Leksand 1

Leksand har helt tappat sitt anfallsspel. Offensiven fungerar inte överhuvudtaget vilket förvånar med tanke på den truppen Hellkvist förfogar över. Norén är osäker till spel för gästerna. Stark etta!

Timrå – Färjestad 2

Timrås hopp om att undvika kval är borta men det är viktigt att bygga upp spelet inför matcherna som kommer. Erixon saknas för hemmalaget. FBK såg svaga ut förra omgången mot Rögle.

Everton – Newcastle 1

Det enda som räddar Everton från att hamna under strecket just nu är att lagen bakom presterar på samma låga nivå. Spelet fungerar inte alls i nuläget. Mina, Davies, Delph och Kenny saknas.

West Ham – Sevilla 2

Allt eftersom matchen gick tog Sevilla över allt mer i första mötet. West Ham hade tillräckligt med chanser för att göra mål men kunde inte få in bollen. Se upp för gästernas kontringsspel ikväll.

Dagens bästa spel

Skellefteå – Leksand 1

Odds: 1,83

ANNONS: Lämna in expertens spelförslag här

Bomben

A. Malmö – Rögle

3, 5 – 2, 4, 5

B. Skellefteå – Leksand

3, 4, 6 – 0, 2, 3

C. Luleå – Frölunda

3, 4 – 0, 2

216 rader, spelstopp 18.59

ANNONS: Lämna in expertens spelförslag här

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Ta del av vårt erbjudande – bli kund, spela på sport och få 100 kr i välkomstbonus!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset