Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Cupkupong full med skrällar

Jonas Amrouni.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG

Storfavoriterna förtjänar den höga streckningen. 

Rotation i Saints gör skrälldraget högintressant!


ANNONS: Lämna in Amrounis lilla system

ANNONS: Lämna in Amrounis stora system

Spiken

Manchester United

Manchester United har spelat med en självklarhet som vi fick inte se under fjolåret. Ten Hag har hittat rätt med balansen på mittfältet och man skapar tillräckligt med målchanser varje match för att vinna. Uniteds bredd gör att man kan rotera med gott samvete. Gjuten spiketta!

Skrällen

Blackpool

Southampton har inte visat upp någon stabilitet hittills i år. Tränarbytet till Jones tycks ha gett positiv effekt men i spelet finns det fortfarande mycket att jobba med. Blackpool körde över Nottingham i den förra omgången.

Match för match

1. Manchester United – Reading 1

United har radat upp fina resultat senaste veckorna. Enda plumpen i protokollet kom borta mot serieledarna Arsenal i ligan. Då var man minuter från att få med sig en poäng. I övrigt finns det inte mycket att klaga på gällande spelet. Casemiro har kommit in och gett stabilitet till mittfältet. Ettan spikas på kupongen.

2. Preston – Tottenham 2

Tottenham ligger visserligen med i toppen av Premier League men mycket av det beror på Harry Kane. Han har räddat laget gång på gång då man inte fått spelet att stämma. Conte förväntas rotera på flera positioner och visar man upp samma typ av passiva spel som mot Portsmouth kommer det att bli tufft.

3. Fulham – Sunderland 1

Fulham kommer från två snöpliga 0-1-förluster i ligan men man behöver inte skämmas för sina insatser. Både mot Newcastle och Tottenham går det att argumentera för att Fulham förtjänade att få med sig poäng. Sunderland har problem med bredden i truppen vilket gjort sig tydligt när man fått skador under hösten.

4. Southampton – Blackpool 1

Southampton föll tungt i det viktiga mötet mot Aston Villa förra omgången. Laget har dessutom matchats i cupen mot Newcastle under veckan. Jones valde att ställa upp med en stark elva vilket betyder att han troligtvis tvingas rotera på flera positioner till helgens möte. Blackpool har allt att vinna här.

5. Blackburn – Birmingham 1

Det är svårt att bli klok på den här upplagan av Blackburn. Laget plockade fler poäng än vad man förtjänade tidigt på säsongen men på slutet har det börjat jämna ut sig. Hemmalaget har spetsspelare i form av Diaz och Gallagher som kan avgöra matcher på egen hand. Birmingham har sett otroligt svaga ut senaste veckorna. Blackburn får utgångstipset.

6. Ipswich – Burnley 2

Burnley har varit årets sensation i engelska ligasystemet. Kompanys Burnley har tagit The Championship med storm med sitt fina passningsspel. Under januari har man fyllt på med spelare i transferfönstret på positioner där man saknat täckning. Gästerna har visat att man satsar på cupspelet. Spelvärd spiktvåa.

7. Bristol City – West Bromwich 2

West Bromwich stod upp bra mot Burnley i ligan utan att få med sig några poäng. Vi ser en enorm skillnad i sättet som West Bromwich spelar sedan Corberan tog över som tränare. Bristol City har tillräckligt med spets framåt för att kunna hota West Bromwich man man behöver sätta defensiven. Gästerna har en handfull spelare på skadelistan. Lutar åt tvåan.

8. Luton – Grimsby Town 1

Luton kommer från två raka segrar mot Wigan på bortaplan. Det stärker lagets självförtroende men det täta spelschemat gynnar knappast Luton. Man har nämligen flertalet spelare borta med skador inför helgens möte och det är knappast troligt att man chansar med spelare till det här mötet. Avslag på ettan!


ANNONS:
Expertens systemförslag:
Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Studsar Sverige tillbaka mot Azerbajdzjan?
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset