Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Crystal Palace kan ta oväntade poäng

Foto: JOHN SIBLEY / BILDBYRÅN

Måndagen bjuder på ett härligt axplock av matcher från runt om i Europa.

Jämna och svårtippade allsvenska matcher öppnar upp kupongen.

Spiken plockar vi från den danska ligan.

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag på 288 rader

Spiken

Århus

Århus hade en tuff start på säsongen men senaste matcherna har vi börjat känna igen laget. Århus har vunnit sina fyra senaste hemmamatcher mot just Sönderjyske.

Skrällen

Palace

Vieira fick en tuff start på sitt tränarjobb med Brighton men spelet har sakta men säkert sett allt bättre ut. Nyförvärvet Edouard har tillfört spets framåt och duon med Zaha och Gallagher har visat fin form.

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag på 64 rader

Match för match

1. IFK Göteborg – Kalmar FF 2

Kalmar har varit säsongens stora utropstecken. Laget vinner inte bara matcher utan man bjuder upp till en väldigt underhållande och vägvinnande fotboll också. Gästerna ska vara favorit inför mötet.

2. Halmstad – Sirius 1

Halmstad fortsätter att vara svåra att göra mål. Deras problem är offensiven. Laget blir väldigt baktungt. Mot Sirius kommer man att få kontringsytor som passar spelare som Sadat och Antonsson väldigt bra.

3. Degerfors – AIK 2

Både Kralj och Granath ser ut att missa matchen. Tunga tapp i Degerfors backlinje. AIK har greppet om guldet men man behöver spela bättre än senast om det ska räcka till tre poäng.

4. Crystal Palace – Brighton 1

Eze och Ferguson saknas hos hemmalaget. Brighton har Webster borta ur backlinjen och Bissouma osäker till spel. Jag gillar det som Palace visat upp senaste tre matcherna. Känns något underskattade här.

5. Venezia – Torino 2

Ala-Myllimäki, Fiordilino, Haps, Sigurdsson och Lezzerini saknas för Venezia. Gästerna har Pjaca, Belotti och Praet borta. Torino har fått en nytändning inför den här säsongen och imponerar stort. Går in som klar favorit till kvällens möte.

6. Celta – Granada 1

Båda klubbarna har fått slita under inledningen av säsongen. Celta bärgade sin första seger förra omgången men det var inte med något skönlir. Celta är en trolig vinnare men för mig känns det här vidöppet.

7. Århus – Sönderjyske 1

Det är ett något oväntat bottenmöte i den danska ligan. En seger för Århus skulle ta laget hela vägen upp till en sjundeplats. Hvidt och Links befinner sig fortsatt på skadelistan. Jag håller Århus som det bättre laget.

8. Pacos Ferreira – Belenenses 1

Det är två lag som förväntas befinna sig på den övre halvan av tabellen. Formen har varit tveksam hos båda lagen. Målproduktionen har varit ett problem vilket gör att krysset ligger nära till hands.