Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Costa Rica tar tre nödvändiga poäng

Foto: MAYELA LOPEZ / BILDBYRÅN

Kvalspelet ligger i fokus på kvällens kupong.

Dagens spik har kniven mot strupen för att vinna om det ska bli något VM.

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag på 288 rader

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag på 64 rader

Spiken

Costa Rica

Jämför man spelartrupperna är Costa Rica det bättre laget och man har fördelen av att spela på hemmaplan. Det skiljer fem poäng i gruppen och seger är en absolut nödvändighet.

Skrällen

Ecuador

Ecuador är tunga på hemmaplan och mycket talar för att Brasilien testar en del nya spelare i startelvan då man redan är klara för VM.

Matchlistan

1. Club Brügge – Royale Union 1

Det är trean som tar emot ettan i den belgiska ligan. Hemmalaget saknar Mbamba, Providence och Hendry. Gästerna har Sorinola, Mitoma, Lewis och Lynen borta från spel. Det finns mer kvalité hos hemmalaget – utgångsetta.

2. Estoril – Arouca 1

Estoril har inte rosat marknaden i hemmaspelet under säsongen. Man får dock inte en bättre möjlighet än hemma mot nästjumbon Arouca. Gästerna har haft det kämpigt med anfallsspelet och hara bara plockat en poäng på sina sex senaste ligamatcher. Soares och Yaw saknas för Arouca.

3. Ecuador – Brasilien 1

Brasilien toppar kvalgruppen och är redan klara för VM. Ecuador har skaffat sig ett bra läge men behöver ytterligare några poäng för att vara klara. Hemma på hög höjd är man extremt svåra att slå.

4. Paraguay – Uruguay 2

Paraguay behöver gå för segern om man ska ha en ärlig chans att nå VM-platserna. Uruguay har en bättre trupp och trivs i rollen som kontringslag. Matchbilden kan komma att passa gästerna.

5. Chile – Argentina 1

Argentina är redan klara för VM och har valt att lämna Messi utanför truppen. Chile är i stort poängbehov då man ligger utanför VM-platserna i kvalgruppen. Vidal saknas för Chile.

6. Jamaica – Mexiko 2

Mexiko är rent tekniskt överlägsna Jamaica. Deras fronttrio med Jimenez, Corona och Lozano håller hög europeisk klass. Även ett mittfält bestående av Lainez, Herrera och Guardado är flera nivåer över Jamaicas.

7. Honduras – Kanada 2

Kanada är ett landslag på frammarsch med flera intressanta spelare inför framtiden. Man saknar dock stjärnan Davies till den här samlingen. Trots det får man gälla som favorit mot jumbon Honduras.

8. Costa Rica – Panama 1

Nyckelmatch i gruppspelet för Costa Rica om man vill nå VM. Det är framför allt bortaspelet som ställt till det för Costa Rica. På hemmaplan har man gjort jobbet. Här måste man gå för segern.

ANNONS:
Expertens systemförslag:
Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Ta del av vårt erbjudande – bli kund, spela på sport och få 100 kr i välkomstbonus!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset