Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Cats hade kunnat vara ett förslag...”

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: JASON CAIRNDUFF / ACTION IMAGES VIA REUTERS BILDBYRÅN
Foto: TOMAS LEPRINCE

Eskil Hellberg fortsätter att jaga fanatiska Sunderland-supportrar i Sverige. 

I det senaste avsnittet av Podden Avspark gästade pappa Björn Hellberg programmet – och berättade om sitt supporterskap till klubben. 

– Det hade varit kul och stimulerande att få en framgång, säger han. 

Med inspiration från Svenska Spels kampanj ”Searching for Tottenham” har SportExpressens Eskil Hellberg bestämt sig för att starta kampanjen ”Searching for Sunderland”. 

Där han vill få tag på personer i Sverige som är så fanatiska i sitt supporterskap att de döpt sitt barn, sitt husdjur, sin bil eller annat valfritt föremål efter en Sunderlandprofil. 

I det senaste avsnittet av Podden Avspark diskuterar Eskil Hellberg Sunderland med sin far Björn Hellberg. Som dock avslöjar att han själv inte haft Sunderland som inspiration när han döpt sina barn. 

”Största smällen i klubbens historia” 

Däremot har han ett par förslag: 

– Jim Montgomery är nästan vår legendar nummer ett. Han är en jättestor diplomat och ambassadör. Monty hade kunnat vara ett namn kanske. Ett naturligt namn hade också kunnat vara ”Cats” eftersom Sunderland kallas de svarta katterna, men också för att den slitstarka mittfältaren Lee Cattermole kallades det, säger Björn Hellberg i podden. 

Vidare berättar Björn Hellberg att de senaste årens motgångar tagit hårt på honom som supporter. 

– När vi åkte ur Championship tänkte jag: Måtte nu sejouren bli ettårig. Det blev den också. Men jag kunde aldrig tänka mig att vi skulle åka ur en gång till. Den största smällen i klubbens historia, säger han. 

Har du döpt någon eller något efter en Sunderlandprofil? Mejla i sådana fall eskil.hellberg@expressen.se.