Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Cash Out-funktionen – är den bra eller dålig?

Cash Out-funktionen. 

Ingen tidsmaskin. 

Bara ett nytt lagt spel på andra sidan av det du redan spelat.

Men ett verktyg som ger spelaren större ansvar över sina egna spel. 

Cash Out-funktionen finns hos etablerade sportbettingbolag. Möjligheten att ta ut vinsten, säkra insatsen eller begränsa förlusten. INNAN ditt spel är avgjort. En försäkring kan man säga. Som du givetvis betalar för. Och ni gubbar som fortfarande springer till cigarraffären för att få ert spelkvitto i handen.

Skaffa er nu ett online-konto så får ni ju Cash Out på köpet.

Ska man använda Cash Out-funktionen, rätt eller fel?

Upp till användaren. Så länge man vet vad man betalar för. Använder inte den specifika funktionen själv. Samtidigt kanske jag ”semiförsäkrar” ibland genom att lägga livespel – för att säkra vinst (med chans få extravinst) eller begränsa förlust.

Vem använder Cash Out-funktionen?

”Vilken dåre använder det, ingen väl?”, var en spelares reaktion.

Frågade en annan som är frekvent spelare, men kör mindre insatser och gör kanske mer dubblar och tripplar.

”Den är ju skitbra den, använder inte alla Cash Out?”, var hans svar.

Lite som stark senap alltså. Smaksak. Ingår i korven man redan köpt.

När man använder Cash Out. Vad ”betalar” man för?

Ett redan lagt spel är förhoppningsvis till ett bra odds. Spelbolaget gör sitt spelavdrag för att ta sin matematiska del. Om sen ditt lag leder en bit in i andra halvlek eller du har inne din trippel, det är då du kan säkra vinsten genom använda funktionen. Det är ju då du gör din ”fiktiva gardering”. Och för det betalar du ju spelavdrag igen.

En del bolag ger dig bra deal/lågt avdrag för att du använder just Cash Out. Vissa gör samma avdrag som på spelet innan matchstart och några tar ännu högre procent för att det är live. 

Något för den nördige hobbyspelaren att kolla upp i konsumentupplysningssyfte.

En kostnad man ska räkna in är ju också att oddset du får på din gardering i 65:e minuten inte är ett överodds som du letade fram före matchen drog i gång. Här har marknaden haft en matchbild och skador ta hänsyn till så här ”devalveras” ju även ditt ursprungsspel en del. 

Varför erbjuder bolagen Cash Out?

De ser bara CO-spel/garderingar som nya spel och balans av sitt risktagande. Fördelen för dem är ju att kunden får ta aktivt beslut om sina egna spel som i de flesta fall ger feelgood-känsla oavsett utgång och pengar in på kontot för nya spel.

Bolagen vet att kunden lägger sin femhundring eller lax. Bara bra om kundens pengar räcker längre, upplevelsen blir bättre och man fortsätter hos den spelpartnern.

■ ■ ■

Summering av Cash Out blir ändå:

Känner du att du hittat spel med bra odds, sitt kvar med det i mål och gå för hela den förväntade vinsten. Använd i stället Cash Out i ett tidigt skede för det som känns som sämre spel (innan match, kanske visar sig nyckelspelare borta i line up eller öppningen av matchen ser tuff ut för din sida). Du spar mer pengar på att begränsa dina förluster än att försäkra dina vinster.

För hobby- eller underhållningsspelares glädjekalkyl ska inte vara att vinna så mycket pengar som möjligt.

Det ska vara att få pengarna att räcka så länge som möjligt…

 

BORGS BOMB

Onsdag, Serie A: Genoa–Inter. Oväntad hemmatorsk för Inter, mot Lazio, i söndagens ligamatch. Nu måste man upp på hästen igen för att slå vakt om sin CL-plats i Serie A. Det gör man genom att bortaslå Genoa till oddset 2,07.

Onsdag, La Liga: Bilbao–Levante. Bilbao solitt på hemmaplan och har nu fått vittring på Europa-platser. ”Vanten” trött för dagen och närmar sig nedflyttningsstrecket. Spelar Bilbao -0,75 (halv vinst uddamålsseger, full vinst med tvåmålsseger eller mer) till oddset 1,83.