Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Butiken blir ensamma – om Bremen skrällvinner

Farzan Esfahani (till höger) och Freddy Yaghootkar (till vänster) äger Citytorgets Spel och Tobak, som i kväll kan bli ensamma med 13 rätt på EuropatipsetFoto: Privat
Paul Johansson är spelläggare. Ska det bli 13 rätt och miljonutdelning måste Werder Bremen slå Bayer Leverkusen på hemmaplan.

I kväll avgörs den sista matchen på helgens Europatipskupong när Werder Bremen tar emot Bayer Leverkusen. 

Då kan en kupong bli ensam med 13 rätt – om Werder Bremen skrällvinner. 

– Ser man till statistiken är det faktiskt dags för Leverkusen att förlora en bortamatch, säger Paul Johansson, som är spelläggare hos Citytorgets Spel och Tobak. 

Efter två månaders uppehåll blev Bundesliga i helgen den första toppligan i Europa att dra i gång seriespelet sedan Coronaviruset satt stora delar av fotbollsvärlden i lock down. 

I och med det återvände också Europatipset. Som i kväll kan ge hög utdelning direkt. 

Endast ett system har chansen på 13 rätt inför kvällens möte mellan Werder Bremen och Bayer Leverkusen, men då måste hemmalaget skrällvinna. Endast 14 % av svenska folket tror nämligen på hemmavinst inför. Utdelningen för 13 rätt landar i sådana fall på runt två miljoner kronor med undervinster. 

Spelläggaren bakom systemet: Paul Johansson. 

”Brukar alltid spara annars” 

Han lämnar varje vecka in sina system hos Citytorgets Spel och Tobak på Svenska Spel Tillsammans. 

– Jag har 12 i matchen, men jag kör Svenska Spels reducerade u-tipssystem så som det blir nu slår det bara på en etta. Det kan man tycka vad man vill om, säger spelläggaren och skrattar. 

Hur tänkte du? 

– Jag tittar mycket på statistik. Jag brukar titta hur lagen spelat mot varandra och hur många matcher lagen normalt vinner i rad. Ser man till statistiken är det faktiskt dags för Leverkusen att förlora en bortamatch. Oftast kollar jag alla möten och vad de gjort bakåt. Det är faktiskt jävligt ofta som det stämmer. Det tittar inte gemene man på, säger han och fortsätter: 

– Sedan hade jag ingen koll på att Werder Bremen spelade nu på måndagen, jag brukar alltid spara en matematisk helgardering till sista matchen annars. Så man inte hamnar i det här läget. 

”Väldigt stolta över vår butik” 

Farzan Esfahani äger Citytorgets Spel & Tobak tillsammans med Freddy Yaghootkar, och har gjort så i åtta år. Butiken har bland annat utsetts till ”årets ombud” och ”årets Direkten-butik”. 

Han berättar att han ser kvällens avgörande som en möjlighet till ”revansch” efter att Coronaviruset stoppat fotbollen och därmed poolspelen på Svenska Spel vid en minst sagt oläglig tidpunkt för butiken. 

– Freddy satte tre stycken Europatips som gav 110 000 kronor styck och Stryktipset samma vecka på 330 000 kronor. Så vi såg fram emot försäljning och sånt. Men så bara stoppades allting. Så det var helt bedrövligt. Men nu känns det lite rättvist att vi är på g igen. Freddy är ett monster på att tippa, säger han och tillägger:

– Vi är väldigt stolta över vår butik. 

”Det är bara att hålla tummarna” 

Paul Johansson, som använder sig av reduceringsverktyget ”Blocktips” när han gör sina system, och som dessutom är mannen bakom sajten ”Travkungen”, hade själv inte någon andel i systemet. Men kommer naturligtvis följa kvällens match med spänning ändå. 

Systemet såldes i sju andelar som kostade 393 kronor styck. 

– Jag stod över. Men blir lika glad för det. Det blir spännande att se matchen, säger han.  

Ska man önska lycka till? 

– Det är bara att hålla tummarna. Man måste vara ödmjuk för att det trots allt ska skrälla. Det är läge för Werder Bremen att vinna.