Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bologna är skrällen i premiäromgången

Foto: ALBERTO LINGRIA / BILDBYRÅN
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Premiär för ett nytt spel.

Crystal Palace visar vägen mot alla rätt på Big 9?

Bologna är skrällen.

■■ Nio matcher från de stora ligorna i Europa där det gäller att tippa rätt utfall (1x2) och om antalet mål i matcherna är under eller över 2,5 är den nya lördagsutmaningen.

Halva premiärkupongen är hämtad från Premier League och det är där jag hittar veckan bästa spik.

■■ Jag tror att Crystal Palace besegrar Newcastle. Det kommer att dröja innan ”nyrika” Newcastle kommer att leverera. Spelare kommer att köpas till klubben och rimligtvis dröjer det innan vi får se resultatet.

Burnley och Bologna är lag som kan överraska.

Kupongen

1. Crystal Palace-Newcastle 1, överspel

Crystal Palace vände 0–1 till 2–1 innan Arsenal kvitterade på stopptid i måndags. Hur är stämningen i Newcastle efter att managern Steve Bruce kickats i veckan?

Defensiven har stora brister och truppen kommer att förstärkas rejält under säsongen för det saknas inte medel hos de nya ägarna. Rutinerade Jonjo Shelvey är avstängd efter det röda kortet mot Tottenham.

Palace och överspelet ska vara favorit och jag inleder kupongen med spik.

2. Everton-Watford 1, underspel 

Watford hoppades på nytändning med rutinerade Claudio Ranieri vid rodret, men det blev en stjärnsmäll med 0-5 mot Liverpool…

Ranieri har mycket att jobba med och Watford ser riktigt svagt ut och jag tror att klubben åker ur den högsta serien. Evertons offensiv är inte lika slagkraftig som Liverpools och Dominic Calvert-Lewin saknas och det är inte säkert att Richarlison spelar. 

Watford kommer troligen att backa hem och även om Everton ska vara favorit är ettan kraftigt överspelad. 

Jag tror på en målsnål match och antingen tar man med alla tecken och spelar på underspelet eller så placerar man sitt Wild Card i matchen. Jag väljer det sistnämnda.

3. Leeds-Wolverhampton X, underspel

Leeds enda trepoängare plockades mot ett svagt Watford. Det finns kvaliteter hos Leeds och i takt med att de vita eleganterna får tillbaka spelare efter skador kommer man att klättra i tabellen. Eventuellt är tongivande Kalvin Phillips redo för spel och det är ett stort plus om han spelar.

Matchen är vidöppen och jag helgarderar och har underspelet som knapp favorit.

4. Southampton-Burnley 1, underspel

Southamptons James Ward-Prowse är avstängd och det kommer att märkas. Utan honom är Saints rejält försvagat i samband med fasta situationer.  Ward-Prowse har enorm känsla i fötter och är farlig med frisparkar runt om straffområdet. Burnley är inte bra och har dessutom en del skavanker. Trots det helgarderar jag matchen.

1x2 på lappen och under 2,5 mål.

5. Brighton-Manchester City 2, underspel

Manchester City hade inga problem med att besegra Club Brugge i veckan och Pep Guardiolas manskap är klar favorit att vinna Premier League.

Truppen är stjärnspäckad och tål en hel del avbräck. Brighton kryssade mot Norwich i helgen och det var en missräkning. I fjol spelade man bra i många av matcherna men var alldeles för uddlöst. 

Offensiven är spetsigare i år, dock har det endast blivit åtta fullträffar efter lika många omgångar, och det bör bli en placering på övre halvan.

Manchester City har börjat mullra i gång och tvåan är ett sannolikt tecken.

City och överspelet är dock väldigt hårt betrodda och att gå på tvåan och underspelet är tänkbart. Det kombinationen rensar undan en hel del system. 

Jag garderar med krysset på det stora systemet. 

6. Sassuolo-Venezia 1, underspel.

Sassuolo har etablerat sig i Serie A, men känns sämre i är jämfört med fjolåret. Dock har ett betydligt bättre lag än Venezia och utgångstecknet är givet.

Venezia har visat förbättrade takter på sistone och målet är ett klara kontraktet. Man kommer troligen att backa hem och krympa ytorna för Sassuolo.

1x + underspel?

7. Bologna-Milan X, överspel

Milan vände underläge till seger efter tre mål den avslutande halvtimmen mot Verona. I Champions League går det sämre och Milan har förlorat alla matcherna med uddamålet. 

Zlatan har hoppat in på sistone och kommer få allt mer speltid framöver. Enda poängtappet i serien efter åtta omgångar kom borta mot Juventus (1-1).

Bologna är bättre rustat den här säsongen och Musa Barrow från Atalanta är en toppvärvning. Milan har tufft program och skadelistan är omfattande. 

Överspelet spikas och 1x2 på lappen.

8. Athletic Bilbao-Villarreal 1, underspel

Man bygger ett lag bakifrån och Athletic Bilbaos tränare Marcelino är noga med att spelarna gör sig jobb i defensiven. Villarreal har kryssat i fem av de åtta omgångarna och många kommer att gå på krysset och underspelet. Ett par spelare testas sent i hemmalaget, men det ser ut att bli en bra startelva. Krysset kommer troligen bli överspelet och jag tar med alla tecken och går på under 2,5 mål.

Är man riktigt fräck tar man bort det överspelade krysset.

9. Hertha Berlin-Mönchengladbach 2, överspel

Oddsen på bortalaget har gått ned sedan priserna kom upp. Min uppfattning är att det är rätt trots att Mönchengladbach får klara sig utan Stefan Lainer, Christoph Kramer och troligen Marcus Thuram ett tag till. Hemmalaget har en handfull spelare på skadelistan, däribland Lucas Tousart.

Mönchengladbach är det klart bättre laget och tvåan är ett spikförslag. Den som har råd går på x2.

Skrällen 

Bolognas offensiv är vass och med tanke på Milans digra skadelista och intensiva spelschema kan Bologna slå till. Den djärve spelaren går på 1x.

Spiken 

Crystal Palace var nära att sänka Arsenal i derbyt men tappade poäng på stopptid. Det är lite oro i Newcastle efter ägarbytet och managern Steve Bruce sparkades i veckan. Palace tar hand om poängen?

Draget

Burnley är inte bra, men kommer att gnetspela i Southampton. Eftersom frisparksspecialisten Jamie Ward-Prowse är avstängd är Saints försvagat. Ta med krysset.

Veckans Wild Card

Everton-Watford. 

Systemförslagen

STORA SYSTEMET

Crystal Palace-Newcastle 1 Ö

Everton-Watford Wild Card

Leeds-Wolverhampton 1x2 Ö/U

Southampton-Burnley 1x2 U

Brighton-Manchester City x2 U

Sassuolo-Venezia 1x U

Bologna-Milan 1x2 Ö

Athletic Bilbao-VillarreaL 1x2 U 

Hertha Berlin-Mönchengladbach 2 Ö

648 rader/324 kronor

LILLA SYSTEMET

Crystal Palace-Newcastle 1 Ö

Everton-Watford Wild Card

Leeds-Wolverhampton 1x2 Ö/U

Southampton-Burnley 1x U

Brighton-Manchester City 2 U

Sassuolo-Venezia 1x U

Bologna-Milan 1x2 Ö

Athletic Bilbao-Villarreal 12 U 

Hertha Berlin-Mönchengladbach 2 Ö

144 rader/72 kronor