Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Björn Goop styrde en gammal vän till seger

Foto: Malin Albinsson / TR Media / Malin Albinsson

Vintermeetinget är i gång och vi har flera svenskintressen i gång på de franska banorna.

I svenskkollen får du det senaste om svenska framgångar, heta snackisar och kommande starter.

■■ Den senaste veckans stora höjdpunkt var självklart Prix de Bourgogne i söndags där Don Fanucci Zet var det stora svenskhoppet. Han fick dock ett tungt första lopp på Vincennes av Örjan Kihlström och krafterna tröt till slut. Daniel Redéns andra häst i loppet, Missle Hill med Björn Goop i vagnen, spurtade faktiskt förbi till slut och de två svenskhoppen slutade sexa och sjua.

I stället blev det Cokstile, som tävlat mycket i Sverige de senaste åren och blev 2020:s Elitloppsvinnare, som skrällde och vann loppet.

■■ En som lyckades knipa en framskjuten position i söndags var Fredrik Wallins Millie Millionaire som blev tvåa i ett lopp för nio- till elvaåringar. Hon kunde inte hota vinnande Diego du Canter men tog ett säkert andrapris, värt över 14.000 euro. Ett annat svenskt sto som testade på kolstybben var Svecak Palema. Hon fick ett tufft lopp där det blev tredjespår fram till utvändigt ledaren.

Krafterna tog slut lite över upploppet och hon lämnade Frankrike-debuten med en fjärdeplats i ryggsäcken.

■■ I lördags fick Björn Goop köra en gammal vän i Balsamine Font, som han tidigare hade i träning själv. Stoet började från bakspår, och med dryga kilometern kvar styrde Goop fram till dödens varifrån det blev en fin seger.

Hon har tränats av Filippo Rocca på sistone, men hamnade efter loppet på Goops träningslista och ska starta på i Paris under resten av vintermeetinget.

 ■■ Jarmo Niskanen har fått Cyrano De B. på träningslistan och med Franck Ouvrie i sulkyn blev det en tredjeplats i ett sexåringslopp under nyårsdagen. Björn Goop hade Tabasco C.D. i samma lopp, men deras dag slutade i galopp. Niskanen var också igång med en starthäst nere på Rivieran i Cagnes-sur-Mer. Quite E.Wood kördes tidigt till ledningen men blev omsprungen på upploppet.

Det blev dock en klar andraplats och 5750 euro in till stallet.

■■ På nyårsafton hade vi dubbla svenska storstjärnor som möttes på Vincennes. Fredrik B Larssons stjärna Milliondollarrhyme visade fortsatt fin form och tog hem ett andrapris i Prix de Bar-de-Luc. Han sprang 1.12,0/2875 meter, men hann inte komma ikapp Epsom d’Herfraie som startade 25 meter framför. Andrapriset var värt 20.000 euro.

Sämre gick det för Harper Hanovers-vinnaren Wild Love, som blev oplacerade och får fortsätta leta efter formen.

■■ En som fick fira första segern på fransk mark var Kennedy, som vi känner igen från att ha varit hos Adrian Kolgjini länge, men som nu tränas av danske H.E.Bondo. Det var annars ett riktigt ”svensklopp” med en häst från Jerry Riordan, två från Robert Bergh och två från Björn Goop. Bäst av dessa lyckades Goops Önas Nougat med en tredjeplats.

Avslutningsvis måste också Jarmo Niskanens Joyful Diva lyftas, som i fredags gjorde sin fjärde start och tog sin tredje raka andraplats, i ett lopp för tvååriga ston. En unghäst det blir spännande att följa framöver.

■■ Blickar vi framåt har vi i torsdagens High Five-lopp en spännande debut när Martin de Bos gör debut för Tomas Malmqvist.

Han startar från spår ett bakom bilen och får Björn Goop i sulkyn Även Jörgen Westholms Rocky Tilly startar i samma lopp.

■■ I helgen är det dubbla Grupp II-lopp i monté, samt två stora lopp för de nyblivna treåringarna, där vi bland annat får se Tomas Malmqvists Jazzy Perrine.

Hon möter sitt tuffaste motstånd hittills, men har ännu inte varit sämre än tvåa och ska vara med och göra upp om totalt 120.000 euro under lördagseftermiddagen. 

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Ta del av vårt erbjudande – bli kund, spela på sport och få 100 kr i välkomstbonus!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset