Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ben Affleck spelar poker-VM

Stort medieuppbåd mötte Ben Affleck i Las Vegas.
Foto: Lina Olofson, pokerstarsblog.nu.
LAS VEGAS. Tumult mötte Ben Affleck vid pokerborden.
Fotoblixtar och jubel mötte filmstjärnan i stor välgörenhetsturnering.
Nu väntar kampen med proffsen i poker-VM.

FAKTA

Namn: Ben Affleck.
Född: 15 augusti 1972.
Yrke: Skådespelare.
Slog igenom: I filmen Good Will Hunting 1997
Aktuell med:
En av hollywoodkändisarna som spelare poker-VM i Las Vegas.
Övrigt: Belönades som bäste skådespelare vid filmfestivalen i Venedig för rollen som George Reeves i filmen Hollywoodland.

Skådespelaren Ben Affleck är ett av de mest kända ansiktena i årets poker-VM. Bland tusentals proffs och amatörer gör han upp om äran och över 80 miljoner kronor.

Spelat förr


Afflecks pokerintresse lär ha väckts av barndomskompisen Matt Damon som började spela efter inspelningen av pokerfilmen Rounders. Båda har tidigare ställt upp i VM och 2004 vann Affleck 2,4 miljoner kronor i en pokertävling i Kalifornien.
Tillsammans med legendarer som Doyle Brunson och kändisar som Charles Barkley och Shannon Elizabeth spelade Affleck i veckan ”Ante up for Africa”. En välgörenhetsturnering där hälften av prispengarna doneras till krigsdrabbade i inbördeskriget i Sudan.

Vinsten till välgörenhet


Affleck hamnade utanför prispallen, och finalisterna Dan Shak och Brandon Moran kom överens om att donera hela vinsten och dela på segern. Beslutet innebar över två och en halv miljon kronor till Darfur och totalt drog turneringen in 4,2 miljoner kronor.
Svenske Per Hildebrand kom på fjärde plats och tog hem en kvarts miljon kronor tills sig själv och en kvarts miljon till de krigsdrabbade.