Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bankspiken är ett faktum

Lyon vänder på steken.
Foto: TOMMASO FIMIANO / AVALON / STELLA PICTURES/TOMMASO FIMIANO / AVALON AVALO

Dagens bank hämtas från Damernas Champions League där Lyon kommer att vända på steken hemma mot Juventus. 

Glöm förlusten i Turin där ett rött kort på fransyskorna vände matchbilden. 

Här råder klasskillnad och på hemmaplan gör Lyon inga misstag. 

Slösa inga tecken! 

Damer och herrar delar på utrymmet på torsdagens Topptips där fyra matcher hämtas från damernas Champions League och Damallsvenskan och resterande från ligaspel i Danmark, Chile och Tyskland.  

Återigen har vi flera lågoddsare på kupongen som är svåra att fälla. Igår gjorde både Barcelonas damer och Mexiko jobbet. Men då det skrällde fint på andra håll, bland annat vann min rek Panama hemma mot Kanada till lågt procent, så blev det okej utdelning ändå. På vissa kuponger får man helt enkelt nöja sig med en lägre eller medelutdelning för att variansen blir för stor för att sikta högt. Så jag kommer återigen singla två ”bankspikar” denna dag. Förutom BK Häcken, som inte ska ha något problem med ett virrigt Hammarby i Damallsvenskan (match 5), så tror jag på en vändning i damernas Champions League.

ANNONS: Lämna in expertens 108-raderssystem här 

  

Här är mina tidiga tankar och drag: 

Match 2. Lyon lyckades mycket oväntat torska det första mötet med Juventus i Turin. Det fanns dock en anledning till det. Vid 1-0 till Lyon och halvtimmen kvar att spela fick Lyons kantspringare Ellen Carpenter rött kort som förändrade matchbilden och bjöd Juve in i matchen. Juventus håller på att bygga något större, men än har de en bra bit upp till de bästa klubbarna i Europa. Trots det röda kortet hade Lyon högst bollinnehav, flest avslut och flest hörnor i det första mötet. På hemmaplan, med elva kvinnor på plan, så ska de bara vända på steken här. Det kryllar nämligen av Champions League- och landslagsrutin i Lyon. Cascarino, Malard, Henry och Renard är alla ordinarie i det franska landslaget. Lägg till en av världens bästa mittbackar, kanadensiska Buchanan, bredvid Reinard i mittlåset. I övrigt finns det stort sparkapital i Ada Hegerberg, för något år sedan framröstad till världens bästa fotbollsspelare. Hemma på Parc Olympique Stadium har Lyon vunnit samtliga hemmamatcher den här säsongen och så kommer det att fortsätta ett tag till. Klasskillnad, rutin och hemmaplansfördel kommer avgöra den här matchen. Då Juventus vann det första mötet och har ett klubbnamn som folk gillar finns det stor chans att det kan bli lite spelvärde på ettan här som är mogen att streckas en bit över 80%. Bank! 

Match 1. Vidare till ännu en spännande kvartsfinalretur i damernas Champions League. Wolfsburg tog ledningen på Emirates i den 19:e minuten, men efter det var Arsenal det bättre laget och kvitteringen i slutskedet var rättvist. 1-1 innebär att utgången av denna kvartsfinal är vidöppen. Medan Arsenal haft spelledigt sedan dess har Wolfsburg lirat en seriematch i helgen, vilket så klart gynnar engelskorna även om det knappast påverkar i större utsträckning då Wolfsburg kunde spela av helgens match mot Frankfurt lugnt och fint med ledning 4-0 i halvtid. Men jag vill ändå höja ett varningens finger för de gästande underdogsen. Jonas Eidevall har gjort ett fint jobb med Arsenal som bara förlorat en match i tuffa Women’s Super League den här säsongen. Stina Blackstenius har förstärkt den redan starka truppen ytterligare. Wolfsburg har mer rutin från de här sammanhangen och är med rätta favoriter, men med då jag spikar två högt streckade bankspikar i övrigt finns det uppenbarligen bättre favoriter att hålla i handen på den här kupongen. Jag helgarderar där den här ovissa tillställningen där framför allt tvåan till dryga 20% rensare helt okej.  

Match 4. Det finns en tredje stor favorit på kupongen, men att spika även den klarar jag inte av. Då finns det nämligen ingen chans till vettig utdelning. Dags att ta tag i den chilenska ligan. Colo Colo värderas högt av bolagen och stämplar in till odds runt 1,35. De var nära att bryta Universidad Cátolicas titelsvit när de stämplade in på andra plats i fjol och kommer av allt att döma ligga med i toppen även denna säsong. Inledningen har varit stark med 14 poäng på sju matcher där framför allt defensiven utmärkt sig med bara fyra insläppta mål. Senast gjorde Colo mål på precis allt när de blev en otrolig 5-0-seger borta mot Palestino. Kan det vara läge för lite stolpe ut nu istället? Jag hoppas det. Unión La Calera är nämligen inget lag som ska underskattas. I fjol kom de fyra i Primera División och har nyligen kvalificerat sig för gruppspelet i Copa Libertadores. Gästerna har en stark organisation vilket sex raka tävlingsmatcher utan förlust och bara två insläppta baljor är ett tecken på. Lägg därtill att de stått upp bra mot Colo Colo de senaste säsongerna och bara förlorat ett av de senaste fem inbördes mötena. Jag hoppas på en tight match, med få mål där tillfälligheterna avgör. När ettan streckas upp över 75%, och övervärderas, så går jag för alla streck och skrälljobb.  

Spiken

Lyon (match 2)

Lyon förlorade oväntat i Turin, där ett rött kort gjorde att Juventus kunde vända. Hemma på Parc Olympique Stadium har de rutinerade fransyskorna vunnit allt som går den här säsongen och kommer visa att det är klar klasskillnad mellan de här lagen. Banketta. 

Skrällen 

Unión La Calera (match 4)

Ska det bli några större pengar på torsdagens Topptips så är det Unión La Calera som ska lösa det. Gästerna visar fin form och har stått upp bra mot Colo Colo i de inbördes mötena de senaste säsongerna. Ettan till över 75% måste garderas.

ANNONS:
Expertens systemförslag:
Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset