Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avsaknaden av stjärnan är stor

Foto: LEE SMITH / REUTERS BILDBYRÅN

Det finns tre ganska uppenbara spikar på lördagens kupong i form av City, Norwich och Watford. 

Spikar man alla tre får man också leva med betydligt lägre utdelning som spelare.

Det är inte därför vi spelar topptipset!

Välj en eller max två och leta vidare bland mer jämnt streckade matcher.

ANNONS: Ta rygg på expertens 64-kronorsrad

Spiken

Aston Villa

Aston Villa visade återigen vilken hög nivå laget håller. Grealish har utmärkt sig som ligans kanske bästa spelare den här säsongen. Samtidigt har Brighton flera nyckelspelare borta och är mitt uppe i ett hektiskt spelschema. Aston Villa ska vara det bättre laget.

Skrällen

Burnley

Palace matchfacit när inte Zaha spelar är oroväckande dåligt. Han betyder otroligt mycket för deras offensiv när det kommer till att skapa målchanser och få frisparkar. Burnley kan mycket väl få matchbilden dit man vill och tajta till försvaret. Värdespelet ligger i bortasidan just nu.

ANNONS: Ta rygg på expertens 64-kronorsrad

Match för match

1. Manchester City – Tottenham 1

Tottenham förlorade veckans cupmatch mot Everton efter förlängning, sämsta tänkbara scenario för London-klubben. Efter förlusten har Mourinho seglat upp som favorit att bli nästa tränare som får sparken i Premier League. City befäste sin position som Storbrittaniens bästa lag när man pulveriserade Liverpool på bortaplan i sin förra ligamatch.

2. Crystal Palace – Burnley 2

Palace har flera skador inför det här mötet. Ferguson, Hennessey, Sakho, Schlupp, Tomkins, Wickham och Zaha förväntas missa matchen. När Zaha inte spelar är Palace matchfacit otroligt dåligt. I 20 senaste matcherna utan Zaha har Palace endast vunnit tre. Laget har dessutom gått mållösa från 15 av dessa! Burnley matchade B-laget i veckans förlust i cupen.

3. Brighton – Aston Villa 2

Potter valde att rotera på flera positioner i cupmötet mot Leicester i veckan. Backlinjen med Dunk, Burn och White fortsätter dock att matchas hårt. Welbeck var tillbaka på bänken efter skada. Till det här mötet saknas Jahanbakhsh, Andone, Lamptey, March och Pröpper för Brighton. Webster är osäker till spel, han har varit viktig för Brightons framgång.

4. Watford – Bristol City 1

Skadeläget har ljusnat avsevärt för Bristol City. Enda bekräftade bortfallen inför mötet är Walsh, Mawson, Baker och Weimann. När alla spelare är friska håller Bristol City hög Championship-nivå! För Watfords del saknas fortsatt Foster, Success och Dele-Bashiru. Efter tre sämre resultat från hemmalagets sida vill jag gärna ha med krysset åtminstone.

5. Norwich – Stoke 1

Som jag var inne på tidigare under säsongen är Stoke ingen rolig överstreckad favorit, men som underdog finns det väldigt ofta spelvärde i The Potters. Stoke kommer från fyra oavgjorda i sina fem senaste matcher. Det finns spetsspelare som kan störa Norwich. Hemmalaget har dessutom visat tvivelaktig form på slutet och saknar flera spelare.

6. Rotherham – Queens PR 2

Sedan Charlie Austin kom in i laget har Queens PR spelat med ett helt annat självförtroende. Spelarna vet att man utgör ett helt annat hot offensivt nu vilket får laget att prestera bättre.QPR har fyra segrar på sina fem senaste matcher. Även Rotherham har visat fin form på slutet men hemmaspelet har överlag varit ett problem hela säsongen. Tidig gardering!

7. Reading – Millwall 1

Reading tog ledningen i veckans match mot serieledande Brentford. Därifrån gick det utför då man inte kunde hålla emot Brentfords offensiv. Millwall upplevde någon form av ketchuppeffekt mot Sheffield Wednesday i sin förra match. Efter att ha gjort ett mål på sina fyra tidigare matcher gick laget och vann med 4-1. Reading har visat mer och ska vara favorit.

8. Cardiff – Coventry 1

Det finns inga nyheter på skadefronten hos Cardiff. Det är fortfarande Bamba, Osei-Tutu, Tomlin och Vassell som saknas. För Coventry däremot har det tillkommit några namn. Varken Dabo, Godden, Jones, Kelly eller Thompson förväntas spela. Formmässigt talar det mesta för Cardiff, men jag kan inte undgå att gilla spelprocenten på tvåan i nuläget (17%).