Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

En annorlunda kupong talar för hög utdelning

Foto: PETER POWELL / BILDBYRÅN

Av alla saker som kan påverka hur ett topptips ska se ut trodde jag aldrig det skulle landa i en begravning.

Nu är samtliga engelska 16.00-matcher flyttade på grund av Prins Philips begravning vilket ger kupongen en något annorlunda karaktär. 

Svårlöst! Talar för hög utdelning.

ANNONS: Lämna in expertens system på 288 rader 

Spiken

Sassuolo

Sassuolo är ett av ligans roligaste lag att titta på då deras offensiv aldrig tycks sluta att producera målchanser. Mot ett lag som Fiorentina som har haft det svårt med markeringsspelet talar mycket för en seger.

Skrällen

Sheffield United

På en kupong med väldigt få klara favoriter kommer Wolverhampton bli en nödspik för många spelare. Redan nu har ettan dragit upp i 64% och jag skulle inte bli förvånad om den närmar sig 80% innan allt är färdigt.

ANNONS: Lämna in expertens system på 288 rader 

Match för match

1. Chelsea – Manchester City 2

Spelmässigt har det inte sett klockrent ut på slutet för Chelsea med svaga insatser mot WBA och Porto i dubbelmötet. City var riktigt illa ute i sin match mot Dortmund i veckan men lyckades vända och gå vidare. Chelsea har visat upp ett exceptionellt försvarsspel men man heller inte ställts mot ett lag som City.

2. Wolverhampton – Sheffield United 2

Wolverhampton vann borta mot Fulham efter mål i slutminuterna från Traoré ur snäv vinkel. Det ser verkligen inte bra ut när Wolverhampton spelar fotboll den här säsongen. Det blir inget flyt i spelet och att då förvänta sig att man bara ska gå och vinna här känns fel. Jag garderar den överstreckade favoriten.

3. Norwich – Bournemouth 1

Ser man till spelartruppen är Bournemouth ett av få lag som kan matcha Norwich i den här serien. Norwich saknar Idah, Gibson, Byram, Rupp, Zimmermann och McGovern till det här mötet. Gästerna går in till mötet med fyra raka segrar. Det räcker med en poäng för Norwich för att säkra avancemang till Premier League.

4. Wimbledon – Swindon 1

Det andas optimism om Wimbledon just nu med tre segrar på fem senaste matcherna. I segern mot Ipswich senast hittade egna produkterna Rudoni och Nightingale nätet och mot ett Swindon med fyra raka förluster ska man goda chanser till en ny seger. Swindon har släppt in hela 74 mål i ligan, flest av samtliga lag. Med Wimbledons målform talar det för ettan.

5. Oxford – Gillingham 1

Vi kan vänta oss en spännande duell mellan målsprutorna Taylor och Oliver i respektive lag. Taylor har stått för 15 mål för Oxford medan Oliver befinner sig på platsen bakom i skytteligan på 14. Båda lagen jagar en playoff-plats, men det känns mer realistiskt för Oxford sett till tabelläget. Formmässigt har Oxford en uppåtgående kurva i motsats till Gillingham.

6. Colchester – Walsall 1

Wallsall är obesegrade i sex raka matcher, men i den sviten har det varit en hel del oavgjorda matcher. Colchester ligger alldeles på gränsen till nedflyttning och är i stort poängbehov. Hos gästerna kan man ifrågasätta motivationen då man i princip säkrat kontraktet och inte har något annat än äran att spela för utöver någon tabellplacering. Börja från vänster!

7. Athletic Bilbao – Barcelona 2

Barcelona går riktigt starkt i ligan men fick uppleva ett rejält bakslag då man förlorade El classicot förra omgången. Athletic har en väldigt stabil defensiv men gör inte speciellt mycket mål framåt. Mot Barcelona har Athletic haft en förmåga att höja sig vilket inte minst syns i inbördesstatistiken. Känns vidöppet inför!

8. Sassuolo – Fiorentina 1

Fiorentina förlorade visserligen förra matchen mot Atalanta men spelmässigt var det en stark insats. Matcherna mot Milan och Genoa inför var också fina prestationer. Det som brister är defensiven och ett så pass skickligt offensivt lag som Sassuolo kan det bli kostsamt. Ribery är tillbaka efter avstängning.