AIK ska helt enkelt vinna i detta möte

Publicerad

Dagens bästa: AIK – AFC Eskilstuna 

Spelstopp: 14:59

Spelexpert: Johan Videll 

AIK förlorade förvisso prestigemötet borta mot IFK Göteborg, men matchen innan var en ren och skär uppvisning av ett AIK som vann borta mot Sirius med klara besked då slutresultatet skrevs till 1-4. 

Norlings mannar har som bekant bara allsvenskan att fokusera på efter förlusten mot Braga och nu är det gasen i botten för en ny kvalplats till Europa League som gäller.

I eftermiddag gästas de av ett AFC Eskilstuna som är säsongens slagpåse. 

Gästerna har en seger på 18 spelade matcher i årets allsvenska.

På bortaplan har de bara spelat in en ynka poäng på tio försök och målskillnaden vittnar om det är ett snällt sagt svagt bortalag som gästar Friends i eftermiddag.

AIK är jättefavorit, men jag räknar med att de lyckas slå AFC med marginal. Första mötet mellan lagen slutade 1-3 AIK, då i Eskilstuna. 

AIK -1 står i odds strax över 1,55 och för den som vill dryga ut spelkassan en aning är det ett vettigt alternativ. 

Avspark 15:00.

Johan Videll
Johan Videll

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag