Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

2020 byts spelpolitiskt tjafs ut mot kvalitet för kunden

Foto: Pavlo Vakhrushev / Pavlo Vakhrushev

2019 var svenska spelindustrins mest revolutionerande år någonsin. Men blev inte i den positiva anda vi hade hoppats.

2020 byts spelpolitiskt tjafs ut mot kvalitet. För kunden.

För branschnördiga var 2019 intressant spelpolitiskt. Omregleringen. Och helt plötsligt berättade politiker hur spelindustrin fungerar – efter helt nonchalerat möjligheterna som funnits i 20 år.

För vanlige hobby- och underhållningsspelaren var det mest tjat om reklam. Förhoppningen var ju att valmöjligheten skulle bli större och att konkurrensen skulle ge kunden fördelar.

■ ■ Så vad hände under spelåret 2019?

De två Europacuperna i fotboll hade fyra engelska finallag och ett femte vann ligan. Adderas stryktipskupongen så är det inte konstigt att engelsk fotboll är svenske spelarens bäste vän.

Spelpaus var funktionen hela branschen gav tummen upp till. Har hjälpt många. Hur många procent av de som har stängt av sig själva är enbart sportspelskunder?

100 svenska spelare i NHL. Elitserien live. Men spelintresset minskar för hockey? Andra USA-sporter tar omsättning vintertid?

Året då det blev lättare att flyga till andra länder än att lägga ett lir på en svensk travbana. Travspelet har det kämpigt med generationsväxlingen och besök på sina arenor.

Matchfixning. Svårt för polis och åklagare. Att fotbollsförbundet agerar har jag största respekt för. Men att Spelinspektionen och övriga förståsigpåare inte nämner ett ord om det utländska fusket? Är ju det som drabbar svenska kunder och spelmarknaden.

Vi har också fått lära oss att spelreklam ska vara måttfull. Vi luras av att bolag säger att vi får ut våra pengar snabbare än tiden mellan två tunnelbanestationer. Men att statens skraplotter visas varje morgon i tv-soffan? Gammal som ung får lära sig att nyckeln till lycka är Triss. Är det måttfullhet? Nej. Indoktrinering.

Dock är jag hoppfull inför spelåret 2020. Tror spelpolitiskt dravel kommer bytas ut mot ökad spelkvalitet och användarvänlighet för oss kunder.

Poolspelen har nyrenässans. Med en eller två strategiska åtgärder kan ”stryket” vara förbi hästarna. Travsporten måste lyfta sitt flaggskepp V75. Nytänk. Jackpot är inte lösningen på allt. Gäller båda.

EM i fotboll i juni. Höjer intresset för avslutning på de europeiska ligorna och starten på Allsvenskan. Ja. Sverige kommer gå vidare från gruppen.

Den 19 december fick Pinbet svensk spellicens. Kommer från Pinnacle, känd onlinebettingaktör. Inte bättre än andra bolag, men fristående och kända för bra oddsskalor och insatsnivåer. Kan få övriga bolag höja ribban och det gynnar kunden.

Gör nytt försök 2020 att föra bok på ditt spelande. Fortsätta redovisa även när du har tyngre perioder. Gäller även underhållningsspelare. Handlar inte om vad din hobby kostar. Mer att ändra på vart du slaskar och vad du är sämre på. Får pengarna att räcka längre.

Lycka till med liret år 2020!

BORGS KNOCKOUTSPEL

ONSDAG. Premier League. West Ham – Bournemouth. West Ham vinner med ny tränare.

Googlar man engelska ordet ”rock bottom” (bottenläge) så får man upp ett lagfoto av West Ham. Så risig form har det förväntade mittenlaget just nu. Kan det bli lillboost av att man gett Pellegrini foten och fått in David Moyes? Tror det. Bournemouth haft det kämpigt med skador och ytterligare en bortamatch i julschemat tär på truppen. West Ham-seger till 1,99 tycker jag är bra spel.

 

ONSDAG. Premier League. Arsenal – Manchester United. Hemmaplan avgör tunga mötet.

United har spelat solid fotboll senaste två och tagit sex poäng. Arsenal åkte på orättvis förlust i söndags mot Chelsea.

Arteta behöver poäng här! Bortalaget har fortsatt tufft matchande framöver (Wolves (b) 4 jan i FA-cupen och Man C 7 jan i Ligacupen). Hemmaplan avgör. Arsenal +0.25 1,76 spelas (halv vinst på kryss). Liten slant på rak vinst också till 2,75.

 

ONSDAG. Championship. Huddersfield – Stoke. Hopplösa Stoke vinner inte här heller.

Fjärde matchen på elva dagar i ”gruvarbetarfotbollsligan”. Positivt för Stoke att vara ovanför strecket. Kämpigt att det är tredje bortamatchen under denna period. Samma läge för Huddersfield.

Fast tredje på hemmaplan och man har två raka segrar där. Stoke borta? Fyra raka torsk. Huddersfield dnb (nollboll) till 1,99 bockar vi för. Insats tillbaka vid oavgjort.