Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

18-årige Viktor omsatte 30 miljarder - på ett halvår!

Efter att ha varit hemlig länge så tog Viktor Blom steget ut i offentligheten i januari i år. Tusentals spelare har följt hans alias "Isildur1". Men de är inte de enda, även Skatteverket följer hans karriär noga, skriver Dagens Industri i dagens tidning.
Viktor Blom blev stor i slutet av 2009 när han på bara ett par veckor vann så mycket att motståndarna vägrade möta honom. Han började då spela Omaha i stället för Texas hold'em. Ett byte som kostade honom miljoner.
– Under en enda session på några timmar så förlorade jag nästan 30 miljoner kronor, säger Viktor Blom till Dagens Industri.

Tillämpning av skatteregler

Pokerspel är skattefria inom EU/EES. Men i resten av världen är det 30 procents skatt som gäller för cashgames (spel med riktiga pengar kan avslutas när man själv vill). Där beskattas de vunna potterna och inte nettovinsten.
Skatteverket blir så klart intresserad när ryktena säger att Viktor Blom omsatte cirka 30 miljarder kronor - på ett halvår!
– Men vi gör sedan några månader en översyn av hur vår tillämpning av skattereglerna ska vara, för att vi inte ska komma med fullständigt orimliga beslut, säger Dag Hardyson, Skatteverkets pokerexpert, till Dagens Industri.
– Jag har faktiskt ingen koll på det där, men det kan vara så mycket. Fast om man räknar ihop alla potter så är det egentligen samma pengar som flyttas fram och tillbaka väldigt många gånger – ibland vinner man, ibland förlorar man. Det är ingen som fått in miljarder på sitt konto, kommenterar Viktor Blom uppgifterna.

Vill inte tala om sin ekonomi

Skatteverket drog in cirka 50 miljoner under 2007-2009 i skatt från pokerspelare. Turnerningsspel stod för för det mesta.
– Dem har vi ganska bra koll på, säger Skatteverkets Dag Hardyson till DI.
Men när tidningen frågar Viktor Blom om hur mycket han tjänar så blir han förtegen.
– Det är olika, det går upp och ned. I år och i fjol har jag gått back. Men jag byggde upp ett kapital efter att jag fyllt 18 år. Jag vill inte kommentera min privata ekonomi. Men jag har så att jag klarar mig.