Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

13 rätt två gånger om – men borde ha gett mer

Foto: LEE SMITH / REUTERS BILDBYRÅN

Hade två lappar med 13 rätt förra lördagen. Ändå känner jag mig som Robert Gustafssons version av Tony Rickardsson.

Förra veckans utdelning återigen bevis för att det är proffsen streck man ska gå emot först och främst. 

Svenska folket ramlar av vagnen förr eller senare i de andra matcherna.

Min chansspik är ett uselt streck. Därför ger det bra pengar om den sitter. 

Nämnde fem tips i förra veckans Lördagstips och alla satt. Två fina halvgarderingar som rensade bort många kuponger och chansspiken Stoke till 39% var fin. 

■■ Resulterade i två kuponger med 13 rätt för egen del, i två olika kompisgäng, inget utav dem andelsystem. Nöjd?

■■ Okej. Ödmjuk, ja. Men nöjd? Aldrig i livet!

Jag är beredd att säga att det var en av de svåraste lapparna, förhållandevis till utdelningen (66 000 kr), på 2000-talet. Ser man på överstreckade tecken som gick bort och understreckade utfall som satt så borde det gett fyra till fem gånger högre utdelning. På ett av systemen var utdelningskravet minst 150 000 kronor för 13 rätt. 

■■ Det gick in ändå för att det teoretiskt sett borde ha gett det. Jag är inte bitter…

Då var vi där igen. Förhållandet mellan chansvärdering, svenska folkets streckfördelning, proffsdragen och de större andelssystemen. Helt klart går vi in i en ny era för stryktipsets systemkonstruktion gällande högre vinster. Och oftare. På samma sätt som skedde med travets V75. På samma sätt som skedde med pokerspelarnas strategi i cashgame och turneringsspel.

  

Så svenskarnas skeva streckfördelning är längre inte hotet? Jo, visst, går de fem största favoriterna in så är det givetvis godnatt till bra utdelning. Största fiende är de större proffs- och andelssystemen:

■■ Inledningsvis är inte dina egna synpunkter och idéer intressanta.

■■ Vilka spikar förväntas proffskonstruktörerna gå på, förhållande till strecken?

Vilka spargarderingar gör de med tanke på överstreckade utfall?

Resten av kuponghögen gör förr eller senare bort sig på de andra matcherna.

Sen kan du börja forma ditt system. Dina egna idéer går utanför proffsen och är inte alla överstreckade enligt streckfördelningen? Kör! Tar du rygg på proffsens huvuddrag så är du underlägsen på resterande matcher på kupongen. Du har knappast fler streck att placera ut.

  

Så nya strategin med att få fina pengar på stryktipset är att hoppa hage. Skillnaden är att du måste rita till egna rutor som inte proffsen hoppar i. På tillbakavägen är det för sent. Då kan du själv hoppa i de två sista rutorna som det står klockan 18.30 och 21.00 på…

Därför har jag pickat ut en chansspik som inte ens är med på proffskupongerna denna vecka. Min egen ruta. Hitta en egen..!

  

VECKANS FAVORITSPIK

Ska det bli någorlunda utdelning denna vecka så måste minst en av de tre storfavoriterna Liverpool, Norwich och Reading gå bort. Både ”Pool” och Norwich är streckade på över 85% medan Reading ”bara” har 66% (där chansvärderingen säger 50%!). Jag kommer ta helgardering i Liverpool – Sheffield United och bara luta mig tillbaka till 21.00-matchen och kolla eventuell utdelning. Vet inte hur Norwich ska tappa poäng. Wycombe är ett korpgäng, 1-13 i målskillnad på de inledande sex matcherna.

Därför väljer jag Match 8 Stoke – Brentford som veckans favoritspik. Väljer att spika bortalaget Brentford. Kanske väl generöst kalla det favorit med bara 45% av strecken och mot ett Stoke som går starkt för dagen. Men Brentford är seriens bästa lag och nu har man kommit över chocken att missa PL i somras och den svajiga serieinledningen. Spiktvåa!

VECKANS CHANSSPIK

Match 7. Huddersfield – Preston. Med streckfördelningen på förmiddagen (41-24-35) kommer Huddersfield bli en riktig ”hater” på storsystemen. Chansvärderingen säger 33-31-37. Alltså en dödssynd att ha med hemmastrecket och det är osannolikt bra övervärde på krysset. ”Huddarna” har gått riktigt bra på slutet med 10 av 12 poäng på fyra senaste medan ”Prästen” blandar och ger. Bort med proffsen, hemmaspikar Huddersfield!

VECKANS CHANSGARDERING 

Match 5. Bristol C – Swansea. Hemmalaget inledde med fyra raka segrar, men helt klart en reaktion den senaste veckan med en torsk och ett kryss. Här är man också rejält överstreckade. Chansvärderingen säger 34% med svenska folket tagit i med 43%. Svansjön har också vacklat senaste två mot överkomligt motstånd, men nu har även oddsmarknaden tryckt ner bortalaget en del och bortaseger är ett fint streck. Väljer dock att halvgardera med X2!

Var i valet och kvalet att ta Match 3, Fulham – Crystal P, med 1X som chansgardering. Fulskinkan har bara fått ihop en poäng, men i det här Londonderbyt finns det läge att ta fler mot Palatset som säckat ihop senaste tre matcherna. Zaha i mental svacka efter att återigen blivit glömd i ett transferfönster?

TÄNK PÅ ATT...

Storlagen i PL har återigen veckomatch i de internationella cuperna kommande vecka (och även veckan efter det).

Manchester United måste fått en riktig boost av segern mot PSG borta! Man städade av Newcastle ganska lätt förra helgen även fast målen satt långt inne. Feeling för hemmaseger i Match 1 Man Utd – Chelsea. Börjar klockan 18.30. Nyckeln blir Lindelöf mot Werner.

Championship-lagen spelar sin tredje seriematch på åtta dagar. De flesta lagen som hade bortamatch i veckan spelar återigen på bortaplan och vice versa. Känns som en stor fördel för hemmalagen i match 4-13. Eller?