Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Timmy Hansen på pallen i rallycross-VM

Timmy Hansen under rallycross-VM.Foto: Andrea Ivares Berglind
Timmy Hansen under rallycross-VM.Foto: Andrea Ivares Berglind

Timmy Hansen stod för ett bragdrace i rallycross-VM.

Svensken slutade på en tredjeplats - trots att han fick köra delar av loppet med en axel ur led.

– Jag tror nog att jag hade vunnit finalen om jag inte slagit axeln ur led på andra varvet, säger Hansen.

Timmy Hansen fick en kanonstart på finalracet i Höljes, men fick också tampas med en del problem.

– Det regnade och var bitvis lerigt. Sedan blev det torrt, så vi hade det lite kämpigt med vädret. Jag tror nog att jag hade vunnit finalen om jag inte slagit axeln ur led på andra varvet i bilen. Jag kände att något var väldigt konstigt och det tog nästan ett halvt varv innan axeln var på plats igen, säger Hansen.

En axel ur led och ska ändå kontrollera körningen - hur gick tankarna?

– Det gjorde ont. Men det fokuset låg på att köra bilen, det var högsta prioritering. Axeln tänkte jag inte på, det ska jag nog tacka adrenalinet i kroppen för.

När gick axeln ur led, hann du uppfatta det?

– Jag kom med höger framhjul i en ganska djup grop. Det slog ratten ur händerna på mig och axeln hoppade ur led. Jag tappade kanske tre-fyra tiodelar på det varvet. Och i slutet skilde det ju inte mer till vinnaren Andreas Bakkerud.

Problem med växellådan

Under racets sista sväng fick Hansen återigen problem.

– Jag råkade trycka in handbromsspärren. Bakhjulen låste sig och fick inte ur spärren. Jag drog som tusan i spaken men det gick inte. Jag halta mig förbi mållinjen, säger Hansen.

Precis före mållinjen körde fransmannen Sebastian Loeb, den tidigare rallystjärnan som bytt sport, förbi Hansen och tog andraplatsen bakom vinnaren Andreas Bakkerud från Norge.

Timmy Hansen slutade trea, men kämpade verkligen tappert och är trots allt väldigt nöjd med insatsen.

– Allt som allt har det gått jättebra. Jag rankar den här helgen väldigt högt, det är tredje gången jag är på pallen i Höljes på tre försök. Heaten är svåra, men någonting händer i finalen. Det krävs en fajter för att vara med hela vägen.

Vad händer nu för din del?

– Vi har ett långt uppehåll. Nu blir det semester. Jag ska åka till Västkusten och sen cykla mountainbike med brorsan. Det ska bli jätteskönt.

Det blev ingen seger i Höljes för Timmy Hansen, men väl för just hans bror. Kevin Hansen, 18, tog hem EM-klassen i supercar.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.