Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tiger Woods i tårar efter dotterns ord: ”En kämpe”

Det var i februari förra året då Tiger Woods skadades i en singelolycka i Kalifornien. Nu berättar golfstjärnan om den tuffa tiden efter
Tiger Woods talar vid ceremonin.
Foto: GERALD HERBERT / AP TT NYHETSBYRÅN
Det blev en känslosam onsdagskväll för Tiger Woods när han valdes in i the World Golf Hall of Fame.
Foto: GERALD HERBERT / AP TT NYHETSBYRÅN

Tiger Woods nådde ännu en höjdpunkt i karriären när han i onsdags tog en efterlängtad plats i World Golf Hall of Fame.
Den skandalomsusade golfstjärnan kunde inte hålla tillbaka tårarna när hans 14-åriga dotter höll ett känsloladdat tal vid ceremonin, skriver the Daily Mail.

– Du trotsade oddsen varje gång, sa en stolt Sam Woods om sin pappa. 

Tiger Woods karriär har kantats av stora framgångar i yrkeslivet och lika stora skandaler i privatlivet. 

Men när golflegendaren i onsdags valdes in i den prestigefulla World Golf Hall of Fame var det enbart framgångarna som stod i fokus då han tog emot utmärkelsen tillsammans med sina påtagligt stolta familjemedlemmar, rapporterar the Daily Mail.

Vid ceremonin kunde han inte hålla tillbaka tårarna när dottern Sam Woods, 14, höll ett känsloladdat tal om pappa Tigers osannolika framgångssaga.

Tiger Woods var påtagligt rörd och stolt när han blev invald till World Golf Hall of Fame av dottern Sam Woods, 14.
Foto: GERALD HERBERT / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: SAM GREENWOOD / AFP TT NYHETSBYRÅN

Värderingarna bakom framgången

I sitt eget tal fokuserade Tiger Woods, 46, inte på någons av sina 82 vinster på PGA-touren eller någon av hans 15 vunna Majortävlingar – utan valde i stället att berätta om värderingarna som kom att definiera hans uppväxt och karriär. 

– Om du inte lägger ner arbetet – om du inte går ut och ger allt, så kommer du inte uppnå resultaten. Men desto viktigare, så har du då inte gjort dig förtjänt av det. Du måste förtjäna det, säger han. 

Sam Woods, som hade uppdraget att formellt introducera Tiger vid Hall of Fame-ceremonin, berättade för publiken att hennes pappa fortsätter att ingjuta samma värderingar i henne och brodern Charlie, 13. 

https://twitter.com/GolfChannel/status/1501741616155013127?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1501741616155013127%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fbn-klara-xpr-prod.trusted.elx.ohoy.io%2Fedit%2FkCsSZwdQm1RT4UQppbht3R

”Du är en kämpe”

Dottern hyllade pappa Tiger med ord som förmodligen skulle ha rört de allra flesta föräldrar till tårar. 

– Pappa, jag valde in dig till ”the Dad Hall of Fame” för länge sedan, men i dag, är jag stolt över att presentera min pappa, Tiger Woods, till the World Golf Hall of Fame.

– Du är en kämpe, säger hon och fortsätter:

– Du har trotsat oddsen varje gång – du är den första svarta och asiatiska golfaren som vunnit Majorstävlingar, du kom tillbaka och vann din femte Mastersturnerning efter dina ryggoperationer och du kunde gå igen bara några månader efter din olycka.

Tiger Woods dotter Sam talade stolt om sin pappa när han valdes in till World Golf Hall of Fame.
Foto: =F2660E= / AP TT NYHETSBYRÅN
Tiger Woods med barnen Sam och Charlie 2016.
Foto: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP TT NYHETSBYRÅN
Tiger Woods bil efter hans svåra singelolycka 2021.
Foto: RINGO H.W. CHIU / AP TT NYHETSBYRÅN

I sitt tal syftade Sam till den svåra singelolycka som Tiger Woods var med om i februari förra året, där han voltade med sin bil efter att ha kört i 140 kilometer i timmen på en 70-väg. Den otäcka kraschen resulterade i att stjärnan fördes till sjukhus för flera benfrakturer och svåra klämskador. 

Vän igen med Elin – efter skandaluppbrottet

Tillsammans med ex-frun Elin Nordegren har Tiger Woods barnen Sam, 14, och Charlie, 13.
Foto: STEPHEN M DOWELL / IBL/ZUMAPRESS
Tiger Woods och Elin Nordegren.
Foto: MORGAN TREACY / STELLA PICTURES/STARSTOCK/PHOTOSHOT
Sam Woods tillsammans med sin mamma Elin Nordegren och Tiger Woods nuvarande flickvän Erica Herman på plats för att se honom spela i en golftävling 2020.
Foto: PHELAN M. EBENHACK / AP TT NYHETSBYRÅN

Tiger Woods bilolycka skedde 11 år efter de omskrivna otrohetsskandaler som blev slutet för äktenskapet med Sam och Charlies mamma – den svenska modellen Elin Nordegren. 

Skilsmässan med Elin Nordegren blev en omtumlande och mycket dyr historia för Tiger, som tvingades betala motsvarande 850 miljoner kronor till ex-frun. Paret uppges i dag vara på god fot med varandra.

John Daly lyckas med sin elfte hole-in-one i karriären.