TITELMATCH. Om en dryg vecka boxar Therese Gunnarsson om VM-titeln i 51-kilosklassen. Foto: Christer Wahlgren
TITELMATCH. Om en dryg vecka boxar Therese Gunnarsson om VM-titeln i 51-kilosklassen.  Foto: Christer Wahlgren

Therese dubbelroll: boxning och matchfix

Publicerad

Boxare och matchmaker.

För Therese Gunnarsson handlar det om dubbla roller.

- Det är nästan mer nervöst att sy ihop själva matchlistan för galan än att boxas, säger Helsingborgstjejen.

I tolv veckor har världsstjärnan i kickboxning hårdtränat inför VM-matchen mot turkiskan Yeliz Koblay.

Lördagen den 17 november smäller det i Sundspärlan i Helsingborg.

- Jag törstar verkligen efter att gå upp i ringen, säger Therese Gunnarsson.

Hon blev amatörvärldsmästare i oktober 2011 genom att i VM-finalen knocka Yeliz Koblay.

Jo, det är samma tjej som Gunnarsson nu ställs mot i proffs-titelmatchen den 17 november.

- Det är en ny match nästa lördag. Nya förutsättningar. Det går inte att luta sig mot gamla meriter, säger Therese Gunnarsson.

När hon blev världsmästare för amatörer kunde hon helt och hållet koncentrera sig på den idrottsliga biten. Inför titelmatchen i Sundspärlan har hon dubbla roller.

"Ska bli fantastiskt"

Therese är spindeln i galanätet, bland annat syr hon ihop matchlistan och fixar sponsorer.

- Det är varje arrangörs mardröm med sena avhopp. Det är inga större problem att få ersättare en vecka före galan. När lördagskvällen infinner sig ska det finnas sju matcher på programmet.

Therese Gunnarsson går givetvis själv huvudmatchen.

- Det ska bli roligt det här. Jag kommer få ett fantastiskt stöd. Nu gäller det för mig att leverera. Jag vill verkligen ha ett Wakos titelbälte. Det är ju det finaste bältet som finns i proffssammanhang. Blir jag världsmästare nästa lördag har jag vunnit det bästa inom kickboxningen. Då är det dags att gå på nästa utmaning, att bli världsmästare i thaiboxning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag