Alexander Gustafsson. Foto: Josh Hedges/Zuffa Llc
Alexander Gustafsson. Foto: Josh Hedges/Zuffa Llc

"The Mauler": Frida är tuff - hon fixar det här

Publicerad

Det var chockartad stämning när Frida Wallberg knockades i går kväll.

Blodig och medvetslös bars hon ut på bår - och sent i natt var hennes status oklar.

- Hon är tuff Frida, hon fixar det här, säger MMA- stjärnan Alexander Gustafsson.

Obehagskänslan på hotell Radisson gick nästan att ta på.

När favoriten och regerande mästaren Frida Wallberg knockades av Diana Prazak från Australien i WBC-titelmatchen tog hon sig först till ringhörnan på egna ben.

Men Wallberg blev allt sämre och svimmade till slut av helt.

Oron ökade i takt med att Fridas syrgasmask blodfylldes och kroppen slutade visade några som helst tecken på att röra sig.

Prazak skyndade fram för att hjälpa sin motståndare.

Motståndaren skakad

- Jag är så ledsen, det här tar bort allt från segern. Alla vill vinna på knock, men ingen vill vinna så här. Frida är en stor mästare och alla vet hur tuff hon är. Jag vet inte vad jag ska säga, det känns inte som jag vunnit något. Jag är väldigt ledsen. Jag ber för henne, sa en upp-skakad Prazak efter matchen.

Frida Wallberg låg länge utslagen i ringen och stämningen var uppenbart chockartad. Flera personer i lokalen grät öppet och skrek innan Wallberg till slut bars ut på bår till en väntade ambulans.

"Fruktansvärt att se"

Norska världsmästaren Cecilia Brækhus var på plats på hotell Radisson och blev illa berörd.

- Det var fruktansvärt att se henne ligga där med syrgasmasken på. Det är väldigt obehagligt. Jag känner henne inte personligen men jag har följt henne och är ett stort fan, hon verkar vara en jättejättebra tjej.

Braekhus passade också på att rikta kritik mot Frida Wallbergs läger.

"Hon fick stå upp för länge"

- Det tog lång tid för henne att få stolen, hon stod upp länge och det får folket runt henne ta på sig. Men det var ingen som trodde att det skulle bli så som det blev med en gång. Hennes motståndare jublade först och var glad, hon förstod ju inte hur det stod till.

Rutinerade boxningskommen- tatorn Åke Unger gjorde mat-chen för TV4.

- Jag har säkert sett tusen boxningsmatcher och jobbat på hundratals titelmatcher. Det här är den värsta knockout som jag har sett. I alla fall effekten av den. Detta var en väldigt mörk dag för svensk boxning, säger han till Expressens Magnus Nyström.

Svenske MMA-stjärnan Alexander "The Mauler" Gustafsson stod i Frida Wallbergs ringhörna under matchen.

"Frida fixar det här"

- Det är väldigt tråkigt, hon vinner matchen men sen åker hon på en "klocka". Den här tjejen fick en "lucky shot", säger Alexander Gustafsson och fortsätter:

- Hon är tuff Frida, hon fixar det här. Hon kommer att komma igen.

Se bilderna på knocken här.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag