Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ymers vredesutbrott efter mardrömsstarten

Dagens tre största sportnyheter.
Ymer slår sitt rack i marken.Foto: Eurosport
Foto: Eurosport
Mikael Ymer. Foto: Eurosport

Mikael Ymer fick en mardrömsstart i Stockholm Opens andra omgång.

Då ilsknade svensken till – och slog frustrerat sönder sitt rack inför en högljudd hemmapublik.

– Även om ljudnivån är för hög ska jag inte agera så där, säger han.

Sverigeettan och den nyblivne topp 100-spelaren Mikael Ymer hade en ypperlig chans att att ta sig vidare till kvartsfinal i Stockholm Open då han ställdes mot 213-rankade Cedrik-Marcel Stebe.

Men svensken fick problem direkt. Redan under inbollningen klagade Mikael Ymer på den höga ljudnivån från publiken i Kungliga tennishallen, men sorlet från åskådarna fortsatte.

Samtidigt tappade svensken serven direkt och vid ett dubbelfel som betydde 0–3 tappade svensken humöret helt – och slog sönder sitt rack inför en chockad hemmapublik. 

– Det blir ett återfall här, förmodligen en klar varning, sa Eurosports kommentator Rolf Norberg.

Svensken fortsatte därefter att vara upprörd på den höga ljudnivån och förlorade första set med 0-6. 

– Jag vet inte orsaken till detta hetsiga humör. Han har en konversation med domaren, men anledningen till det skulle jag vilja ha reda på, fortsatte Norberg. 

Ymer förlorade matchen med 2-0 i set. Stebe vann andra set i tie break. 

– Just nu är det surt, men han vann värdigt idag. Jag hamnade för långt bak i banan. Det är svårt där ute också. Det är lätt att man tänker för mycket på det emotionella. Det är hemma i Stockholm och alla vill att jag ska vinna. Det blir svårt, men jag måste vara snäll mot mig själv också. Sånt här händer, säger Ymer.

Det var högljutt?

– Jag tror att jag gjorde klart för vad jag tycker om det på banan. Men även om ljudnivån är för hög ska jag inte agera så där. Det spelar ingen roll om någon stör eller pratar. Jag ska absolut inte göra så på banan. Det är absolut inget ungdomar ska ta efter. Jag borde ha hanterat det bättre. Så klart det kan vara prat i publiken, men det låter som ett diskotek på andra sidan. Det blir irriterande. Men jag får vara förberedd nästa gång jag kommer till Stockholm att det kan vara disco, säger Ymer och skrattar.

– Jag tycker att det är för högt och jag som är på banan hör det klart. Annars skulle jag inte agera så där. För mig var det för högt, men jag vet inte vad tävlingen kan göra åt det.