Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ymers sköna kross – får en jättesumma

Foto: FRANCIS MALASIG / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Det blev tredje gången gillt för de svenska tennisspelarna i Australian Open.

Efter Johanna Larsson och Rebecca Petersons förluster i första omgången kunde Mikael Ymer, 21, ta en efterlängtad blågul seger.

– Det är kul att jag kom in och kul att jag tog vara på mina chanser, säger Ymer.

Till slut blev det klara 6–4, 6–1, 6–2 mot japanen Yasutaka Uchiyama i herrsingelns första runda. Ymer hade sex brejkbollar emot sig under matchen, men kravlade sig ur japanens grepp varje gång.

– Jag tycker att jag låg på och lät inte honom komma in i matchen. Jag servade bort honom och höll mig väldigt lugn och koncentrerad. Jag tror att han kände att jag hade ett väldigt tryck mot honom hela tiden. Jag var lite offensivare, lite snabbare, lite stadigare, säger Ymer.

Segern var Mikael Ymers blott andra i grand slam-sammanhang efter att ha nått andra omgången i Franska öppna förra året.

Ymer får 837 000 för avancemanget

Avancemanget innebär också att Mikael Ymer har säkrat minst 837 000 kronor. 

Härnäst väntar den 16-seedade ryssen Karen Chatjanov, som tidigare under dagen besegrade spanske kvalspelaren Mario Vilella Martinez med 3–1 i set.

Chatjanov tränas sedan i december av svenske Fredrik Rosengren – före detta svensk förbundskapten och Mikael Ymers storebror Elias förre tränare.

– Jag har redan pratat lite med Elias om det, direkt efter matchen. Jag kollar aldrig på lottningen så de säger bara till mig vem jag möter i nästa omgång. Så Elias har sagt lite men jag ska prata mer med honom, säger Ymer med ett skratt.

Mikael Ymer är just nu rankad som 78:a i världen. I slutet av oktober förra året var han 73:a, hans hittills bästa placering på ATP-rankingen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.