Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Ymers lycka: Klar för Australian Open

Publicerad

Elias Ymer är klar för årets första grand slam-turnering i tennis. 

Väl där har han fått en drömlottning.

I kvalet till Australian Open besegrade han Darian King från Barbados i två raka set 6–3, 6–4. Detta efter att han tidigare under veckan slagit ut Kenny De Schepper, Frankrike och Dennis Novikov, USA.

"Känner mer självförtroende"

Den 140-rankade svensken har inte spelat en grand slam-turnering på 2,5 år. Då var det 2015 och han spelade faktiskt samtliga grand slam-turneringar det året. Därefter har det varit tyngre för 21-åringen.

 

LÄS MER: Ilskan mot Maria Sjarapova under lottningen: "Vidrigt"

 

Men nu har samarbetet med Robin Söderling fått Elias Ymer att börja klättra på världsrankingen igen.

– Jag känner mer självförtroende när jag har honom bredvid mig. Vi tänker köra tio-femton veckor tillsammans i år, det är planen, sa Elias Ymer till Dagens Nyheter häromveckan. 

Elias Ymer kommer ställas mot en annan kvalspelare, Macenzie McDonald från USA, i den första omgången av Australian Open, vilket måste ses som en drömlottning. I en eventuell andrarunda kan han ställas mot bulgariske stjärnan Gregor Dimitrov.

Johanna Larsson blir ensam svenska i damsingelturneringen efter att Rebecca Peterson misslyckats i kvalet.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag