Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ymer tog största segern i karriären

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Mikael Ymer, 20, har fått en perfekt start på tennisåret 2019.

Svensken vann karriärens första Challenger-titel i Noumea – och lämnar nu också klartecken till Davis Cup-mötet med Colombia.

– Om jag blir uttagen så ska jag definitivt spela, säger han.

Toppspelarna Gilles Simon och Jeremy Chardy är två av flera som har vunnit Challenger-turneringen i Noumea på paradisön Nya Kaledonien, utanför Australien.

Nu har även Mikael Ymer klarat av bedriften.

20-åringen har haft en imponerande vecka där han tagit sex raka segrar mot meriterat motstånd. Under natten till lördagen, svensk tid, tog han en av sina största segrar i karriären när han besegrade förstaseedade Federico Delbonis i semifinalen med 6–2, 6–4.

Mikael Ymer: "Det är en lättnad"

Under natten till söndagen slog han fjolårssegraren Noah Rubin med övertygande siffror: 6-3, 6-3.

– Det känns bra. Det är en lättnad, säger Ymer när SportExpressen når honom.

– Jag har jobbat hårt för det här och fått kämpa mig ur vissa tuffa situationer. Men under slutet av förra året har jag samlat krafterna med hela mitt team och gjort en nysatsning. Det är skönt att det betalar av sig. 

Ymer hade med sig danske tränaren Frederik Nielsen i Nya Kaledonien. 20-åringen är samlad och betonar att siktet är inställt på större uppgifter, och att den här segern kom som en bonus.

– Det här bara en tävling för mig. Det finns mycket kvar att göra. Det viktiga är att det känns som att jag börjar få struktur, säger han.

Mikael Ymer tog första titeln

– Det mest positiva är att jag och Fredrik jobbar med en lång framtidsplan. Då blir det att man ser hela bilden, och den här segern som ett steg som kommer hjälpa mig ännu längre fram med sikte på att vinna en ATP-tävling.

Svensken, som är rankad 255:a i världen men nu får värdefulla poäng och klättrar på rankingen, gläds också över att äntligen vara skadefri.

– Jag lägger väldigt, väldigt mycket tid på kroppen just nu. Det är min högsta prioritet för i år, att vara noggrann i både träningen och hur vi lägger upp schemat för tävlingar, säger han.

Ymers klartecken till Davis Cup

Ymer är precis utanför "cutten" till Australian Open-kvalet som börjar i nästa vecka men hoppas ta sig in. I annat fall reser han tillbaka till Europa för att spela i Tyskland.

Därefter väntar sannolikt ett laddat Davis Cup-möte med Colombia i Bogota. Vid seger är Sverige tillbaka i världsgruppen för första gången sedan 2012. Sedan tidigare har Elias Ymer lämnat klartecken till matchen.

– Om jag blir uttagen mot Colombia kommer jag definitivt att spela, säger Mikael Ymer.

https://twitter.com/ATPChallenger/status/1081804319064842240

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!