Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Gjorde vårt yttersta – är väldigt tråkigt...”

Mikael Ymer.
Foto: NELL REDMOND / AP TT NYHETSBYRÅN

Mikael Ymer nobbar Stockholm Open.

Trots att han var en ”prioriterad spelare” väljer Sveriges bäste spelare att inte vara med.

– Jag tycker vi har gjort det yttersta för att få hit honom, men det är hans beslut om han vill spela eller inte, säger Thomas Enqvist, turneringsdirektör för Stockholm Open.

Stockholm Open bjuder på ett stjärnspäckat startfält i början av november.

Bland de anmälda finns världsfyran Alexander Zverev, stjärnskottet Casper Ruud och regerande mästaren Denis Shapovalov. Dessutom tillkom en rad nya starka namn under måndagen.

Mikael Ymer nobbar Stockholm Open

En som inte kommer till spel är Mikael Ymer som nobbar Stockholm Open, viket TT var först med att rapportera om.

– ”Micke” är en viktig spelare som vi har prioriterat. Vi har haft en lång dialog med honom och försökt lägga upp ett bud som vi kan komma överens om. Vi har kämpat med det och gett honom ett erbjudande som jag tycker är bra och fair. I slutändan har ”Micke” valt att tacka nej. Anledningen till det får han svara på. Jag tycker vi har gjort det yttersta för att få hit honom, men det är hans beslut om han vill spela eller inte, säger Thomas Enqvist, turneringsdirektör för Stockholm Open.

Thomas Enqvist vet inte varför Mikael Ymer tackade nej.

– Nej, det jag vet är att han har valt att tacka nej till vårt erbjudande.

Vad betyder det för svensk tennis att Sverigeettan tackar nej till ert erbjudande?

– Jag förstår din fråga, men jag känner att jag inte vill gå in på det. Det kanske man ska fråga någon annan… Men jag tycker det är väldigt tråkigt. Jag tycker om ”Micke” och hans bror Elias. De spelar en bra tennis och är viktiga för svensk tennis. Men vi har gjort det vi kan.

Kan få ett wildcard

Förhoppningen om att Mikael Ymer ska spela Stockholm Open finns fortfarande. Sverigeettan kan få ett wildcard som delas ut precis innan turneringsstart.

– Självklart finns förhoppningen att han ska ändra sig, säger Thomas Enqvist.

Förhoppningen att Mikael Ymers bror Elias spelar turneringen finns dock fortfarande. 

– Det vet jag inte än. Vi har fått lite olika förfrågningar gällande wildcards redan, och startfältet är så pass bra. Det kan finnas några ytterligare toppspelare som kan vilja spela matcher innan ATP-slutspelet, så vi är försiktiga med att lova bort något.

Ur arkivet:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.