Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ymer chanslös i morse – utslagen mot Tsitsipas

Mikael Ymer utslagen i tredje rundan.
Foto: JASON O'BRIEN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

Svenska tennishoppet Mikael Ymer förlorade mot grekiske storspelaren Stefanos Tsitsipas i Australian Open.

Svensken hade inte mycket att sätta emot och förlorade i raka set.

Det såg på papperet ut som en svår – på gränsen till omöjlig – uppgift för den svenske 22-åringen, som för första gången tagit sig vidare till tredje omgången i grand slam-sammanhang.

Ymer är rankad 95:a i världen, Tsitsipas 6:a. När de förra året möttes behövde Tsitsipas aldrig ställas mot en breakpoint. De båda är jämnåriga – Ymer är bara en månad yngre än sin motståndare.

De inledande gamen följdes dock spelarna åt – sedan räckte det med ett dåligt game av svensken för att Tsitsipas skulle ta hem det med 6–4.

Därefter var det grekisk dominans, och Ymer hade inte mycket att sätta emot. Andra set slutade med en osmickrande 6–1-förlust, och de siffrorna upprepades i tredje.

Tränat tillsammans

Ymer hade nog hoppats på något ess i rockärmen. Han och Tsitsipas har nämligen varit träningspartner inför turneringen.

– Han har en väldigt unik, väldigt annorlunda spelstil än de flesta spelare, sade Tsitsipas enligt turneringens sajt inför matchen, och berömde svensken för hans baslinjespel.

– Han gillar att leka med din fart, sade greken.

Matchen spelades på John Cain Arena, den tredje största, men det hade inte någon större betydelse. Till följd av ett coronautbrott har delstaten Victoria nämligen stoppat all publik från och med lördagen, och läktarna ekade tomma.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.